BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Saakaşviliden ekonomik önlemler

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ülkede yatırımları artırmak için uygulanacak yeni ekonomik önlemleri açıkladı.

Abone ol

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ülkede yatırımları artırmak için uygulanacak yeni ekonomik önlemleri açıkladı.

Saakaşvili, bugünkü hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, 35 milyon GEL (yaklaşık 32 milyon lira) tutarında katma değer vergisinin kısa sürede şirketlere geri ödenmesi gerektiğini söyledi. Normalde bu sürecin 6 ya da 8 ay alacağını belirten Saakaşvili, "Ancak, biz bu ödemeyi en kısa sürede yapacağız" dedi.

Gürcistan'ın "ekonomik krizin en zor aşamasını atlattığını" belirten Saakaşvili, özel sektörün, yatırım yapma korkusunu yenmesi gerektiğini kaydetti. Saakaşvili, "Size, KDV olarak ödediğiniz parayı geri veriyoruz, böylece bu parayla yeniden yatırım yapabilirsiniz" diye konuştu.

Saakaşvili, bu uygulamaya, işadamlarının yatırım için yeterli fonlarının olmadığı şikayetleri üzerine karar verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Gürcistan İşadamları Federasyonu ile Sanayi ve Ticaret Odasının birer temsilcisinin vergiyle ilgili komisyonda yer almaları ve böylece vergi tartışmalarının şeffaflaştırılmasını önerdi.