BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite hastaneleri örgütleniyor

Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı'ndan örgütlenme kararı çıktı. Kararı Prof. Dr. Erdoğan açıkladı.

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, üniversite hastanelerinin dernekleşerek örgütleneceklerini bildirdi.

Başhekim Doç. Dr. Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı'nın geçen hafta Gaziantep'te toplandığını hatırlattı. Bu toplantıda, üniversite hastanelerinin yöneticilerinin dernek çatısı altında birleşme kararı aldığını belirten Erdoğan, bu kararın son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Üniversite hastanelerinin resmi kimliğe kavuşmasının önemine değinen Erdoğan, şunları kaydetti::

''Kararı destekliyorum. Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz toplantılar, bugüne kadar Üniversite Hastaneleri Birliği Platformu olarak yapılıyordu ancak son toplantıda tüzel kişilik olarak temsil edilmemiz kararlaştırıldı. Üniversite hastaneleri dernek kurarak örgütlenecek. Dernek çatısı altında birleşmemiz hem bize resmi kimlik kazandıracak hem de üniversite hastanelerinin sorunlarının çözümü daha kolay hale gelecek.''

Üniversite hastaneleri yöneticilerinin dernek kurma çalışmalarının İcra Kurulunca yürütüleceğini ifade eden Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda birçok önemli kararın alındığını ve tüm üniversite hastanelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıda ayrıca toplu ihale yapabilmeleri için hukuki mevzuatın araştırılmasının kararlaştırıldığını vurguladı.

Erdoğan, bir sonraki toplantının Afyon'da, beşincisinin de Antalya'da gerçekleştirileceğini bildirdi.