BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Britanya Grand Prix'ini Webber kazandı

Red Bull sürücüsü, bitime dört tur kala ilk sıradaki Alonso'yu geçerek damalı bayrağı gören ilk sürücü oldu.

Abone ol

Formula 1'de Britanya Grand Prix'ini yarışın bitimine dört tur kala ilk sıradaki Fernando Alonso'yu geçmeyi başaran Red Bull sürücüsü Mark Webber kazandı.

Silverstone'daki yarışı başından itibaren 48 tur boyunca önde götüren Ferrari sürücüsü Alonso ise takımın lastik stratejisinin ters tepmesi nedeniyle Webber'in ataklarına karşılık veremedi.

Red Bull'dan Sebastian Vettel'in üçüncülüğü elde ettiği yarışta Ferrari'den Felipe Massa dördüncü oldu.

McLaren sürücüleri Lewis Hamilton'ın sekizinci sırada bitirdiği yarışta takım arkadaşı Jenson Button ise 10. sırada yer aldı.

Sezonun başlarında en hızlı araca sahip takım olarak görülen McLaren, son yarışlarda araçlarını geliştiren Ferrari ve Red Bull'un gerisinde kalmış gibi görünüyor.

Cumartesi günü yaşan şiddetli yağış nedeniyle kesintiye uğrayan sıralama turlarının ardından benzer bir senaryonun yarış günü de gerçekleşebileceği, hatta yarışın güvenlik aracı öncülüğünde başlayabileceği bile konuşuluyordu. Ancak korkulan olmadı ve Silverstone kuru bir pistte koşuldu.

Sıralama turlarında ilk iki sırayı elde etmiş olan Alonso ve Webber arasındaki yarışta sonucu belirleyen ise lastik seçimleri oldu.

Ferrari yarışa sert, Red Bull ise yumuşak lastiklerle başlamayı tercih etmişlerdi.

Bu hamle, ekiplerin son pit stoplardan sonra Ferrari'nin yumuşak, Red Bull'un da sert lastiklerle yarışa devam etmeleri anlamına da geliyordu.

Webber, pit stopların ardından dört saniye önündeki Alonso'yla arasındaki farklı sekiz turda kapatarak öne geçti. Yarışın kalan dört turunu da hata yapmadan farkı açarak bitiren Avustralyalı sürücü bu sezon ikinci zaferine ulaşmış oldu.

Lotus sürücüleri Kimi Raikkonen ile Romain Grosjean'ın beşinci ve altıncılığı elde ettikleri yarışa üçüncü sırada başlayan Michael Schumacher ise, bir ara sekizinciliğe kadar geriledikten sonra son turlarda önündeki Hamilton'ı geçerek yedinciliği elde etti.

Formula 1'de sekiz yarış sonunda Alonso 129 puanla ilk sırada. İkinci Mark Webber'in 116, takım arkadaşı Vettel'in ise 100 puanı var.