BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Üzmez bulunursa yine tutuklanacak!

Bursa'da küçük bir kızı taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan ardından da serbest bırakılan Üzmez için arama kararı çıkartıldı.

Abone ol
Bursa’da 2008 yılı Nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunma suçundan yargılandığı davada 13 yıl 1.5 ay hapis cezasına çarptırılan 80 yaşındaki Hüseyin Üzmez hakkındaki karar Yargıtay tarafından onanırken, beraat ettiği 'Hürriyeti tahdit' suçlarından cezalandırılması istendi. Mahkeme, yurt dışı yasağı konulan Üzmez hakkında yakalama kararı verdi.

Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez’in tutuklanmasına neden olan olay, 4 yıl önce Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla küçük yaştaki kızları B.Ç.’yi para karşılığı erkeklere sattığı öne sürülen anne Livaze Ç. ile babası Bekir Ç.’nin telefonlarının dinlemesiyle ortaya çıktı.

"YAŞI NEDENİYLE CİNSEL İLİŞKİYE GİREMEMİŞ"

Savcılık, dinlenen konuşmalardan Hüseyin Üzmez’in, bir süreden bu yana ilişkisi olan 36 yaşındaki Livaze Ç. adlı kadının B.Ç.’ye İstanbul ve Mudanya’daki evinde defalarca 'cinsel saldırıda' bulunduğunu belirledi. İlerleyen yaşı nedeniyle cinsel ilişkiye giremeyen Hüseyin Üzmez’in, B.Ç.’ye cinsel tacizi telefon görüşmelerinden anlaşıldı.
 
ÖNCE SERBEST KALDI SONRA YİNE TUTUKLANDI

Mahkeme kararından sonra Adli Tıp Kurumu’nda B.Ç.’ye beden ve ruh sağlığı bozulmadığı yönünde rapor verilince tutuklu sanık Hüseyin Üzmez ile Livaze Ç. cezaevinde 185 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. B.Ç.’nin avukatlarının itirazı üzerine Üzmez, 260 gün aradan sonra 14 Temmuz 2009 tarihinde tekrar tutuklandı.
 
13 YIL 1.5 AY CEZA SONRA İKİNCİ KEZ TAHLİYE
 
Bursa 4’üncü Ceza Mahkemesi’nde tekrar yargılanan Hüseyin Üzmez’in 2’nci kez yargılaması 9 Mart 2011 tarihinde tamamlandı. 
 
Livaze Ç.’nin rahatsızlığını gerekçe göstererek katılmadığı duruşmada kararını veren mahkeme heyeti Hüseyin Üzmez’e, 'mağdurenin ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar' suçundan yine 13 yıl 1.5 ay hapis cezası verirken, 'hürriyeti tahdit' suçundan ise oy çokluğu ile beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanığın kaçma şüphesinin bulunmamasını dikkate alarak Hüseyin Üzmez’in tahliyesini kararlaştırdı.
 
BULUNURSA 3'ÜNCÜ KEZ TUTUKLANACAK
 
Dosya, B.Ç.’nin avukatları tarafından cezanın az olduğu gerekçesiyle sanık avukatları tarafından da cezanın fazla olduğu iddiasıyla temyiz edildi. Hüseyin Üzmez hakkında dosyanın Yargıtay 14’ncü Ceza Dairesi tarafından incelenmesi tamamlanarak karar verildi. Yargıtay, Üzmez’in 'küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak' suçundan 13 yıl 1.5 ay hapis cezasını onadı. Mahkeme, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy çokluğu ile verdiği 'Hürriyeti tahdit' suçlamasıyla ilgili beraat kararını bozarak Üzmez’in cezalandırılmasını istedi. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve yakalama kararı çıkarılan Üzmez, yakalandığı taktirde 3’üncü kez aynı davadan tutuklanacak.