BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  GÜNCEL

Brezilya ve Meksika finalde buluşuyor

Londra Olimpiyatları'nda erkekler futbol finali, Cumartesi günü Wembley stadyumunda Brezilya ve Meksika arasında oynanacak.

Abone ol

Londra Olimpiyatları erkekler futbol turnuvasında Güney Kore'yi 3-0 yenen Brezilya, Cumartesi günü Wembley stadında Meksika'ya karşı final maçına çıkacak.

Romulo, Oscar'dan gelen muhteşem pasın ardından attığı ilk golle Brezilya'yı Old Trafford stadında yapılan maçta öne geçirdi.

Devre arasından sonra iki gol atan Leandro Damiao ise toplamda attığı 6 gol ile turnuvanın en çok gol atan oyuncusu oldu.

Şu ana kadar çıktığı beş maçta toplam 15 gol atan Brezilya, olimpiyatlarda futbol turnuvasını kazanmaya ilk defa bu kadar yaklaşıyor.

Mano Menezes'in antrenörlüğünü yaptığı yenilmez takım, çıktığı her maçta 3 gol attı.

Penaltılarda İngiltere'nin önüne geçen Güney Kore, bronz madalya için Cuma günü Cardiff kentinde Japonya'nın karşısına çıkacak.

Hong Myung-bo'nun eğittiği takım, Old Trafford'da aralarında Fifa Başkanı Seep Blatter ve Manchester City'nin sahibi Roberto Mancini'nin de bulunduğu 69.389 seyircinin önünde sergiledikleri iyi oyundan cesaret alabilir.

Özellikle ilk etapta maçı yöneten Güney Kore, eline geçen fırsatları iyi bir şekilde değerlendiremedi.

Sandro, Kim Hyun-sung'un kale çizgisinde attığı kafa vuruşundan sonra topu çaldı ve altı pas çizgisinden özgüvenli bir biçimde şut çeken Ji Dong-won'u engelleyen Juan Jesus'nun gözükara müdahalesi oldu.

Ji, daha sonra daha yakından bir denemede bulundu, ancak bir önceki maçlarında topu ağlara 3 kez gönderen Güney Kore, liderliği elde edemedi.

İngiltere'ye karşı atılan penaltılarla bir kahraman haline gelen Lee Bumyoung, Leandro'ya karşı savunmadaydı.

Brezilya'nın ritmini geri kazanmasıyla beraber Sandro'nun gol girişiminin kaleci tarafından engellenmesinin üzerine, Leandro da dar açıdan atmaya çalıştığı golü kaçırdı.

Kim Young-gwon'un Alex Sandro'nun ardından kendi çizgisini boşaltması üzerine topla buluşan Lee, kalecinin de uzakta kalmasını fırsat bilerek topu kaleye doğru yolladı.

Ancak Chelsea'yle anlaşan Oscar, zor durumdaki Kızıl Şeytanların savunmasına koştu.

Oscar'ın sağ kanatta hızla ilerleyen Romulo'yla orta saha oyuncusu Vasco de Gama'yı fark etmesi üzerine takım, ilk gol denemesinde bulundu.

Sunderland forveti Ji, ikinci devrenin başında atağa geçse de, Tottenham oyuncusu Sandor'nun Kim Bo-kyung'u engellemesiyle, İngiltere'ye karşı sergilediği başarıya bu maçta ulaşamamış oldu.

Leandro, 56. dakikada Marcelo'nun topu kaçırmasının ardından gol atarak beraberliği bozdu.

Böylece Leandro, topu neredeyse 13 metre öteden ağalara yollayan Senegal oyuncusu Moussa Konate'den önce davranmış oldu.