BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Madonna: Pussy Riot serbest kalsın

Amerikalı şarkıcı Madonna, Rusya'da kilisede Putin'i protesto ettikten sonra haklarında dava açılan Pussy Riot adlı kadın punk grubunun üç üyesinin serbest bırakılması için dua ettiğini söyledi.

Abone ol

Amerikalı şarkıcı Madonna, Rusya'da bir katedralde Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto ettikten sonra haklarında dava açılan Pussy Riot adlı kadın punk grubunun üç üyesinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Madonna, Salı gecesi Moskova Olimpiyat Stadı'ndaki konserinde kadın şarkıcıların özgürlüklerine kavuşmaları için dua ettiğini söyledi.

Amerikalı şarkıcı konserinde bir ara, Pussy Riot'ın simgesi haline gelen kar maskesi taktı. Şarkıcının sırtında da Pussy Riot yazısının yer aldığı görüldü.

Savcılar, dini nefreti kışkırtmakla suçlanan şarkıcıların üç yıla kadar hapsini istiyor.

Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutseviç adlı grup üyeleri 21 Şubat'ta Moskova'daki bir katedralin içinde şov yaparak Putin'i istifaya çağırmıştı.

Grup üyeleri bu protestoyu Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kiriil'in Putin'e açık destek vermesine tepki olarak yaptıklarını söylüyor.

'Cesur davrandılar'

Madonna konserdeki konuşmasında "Olayın farklı boyutları olduğunu biliyorum ve amacım kiliseye ya da hükümete saygısızlık etmek değil. Ama bu üç kızın cesurca bir şey yaptığını düşünüyorum. Buradaki herkesin de bu kızların özgür olması gerektiğine inandığını sanıyorum" dedi.

Grup üyelerinin yargılandığı dava devam ediyor.

Grubun vokalisti Nadezhda Tolokonnikova, Rusya'da Stalin dönemindeki gibi baskıcı bir yönetimin olduğunu savundu.

Mart ayında yeniden Rusya Federasyonu başkanlığına seçilen Vladimir Putin, Olimpiyatlar için geldiği Londra'da grup üyelerine hoşgörülü davranılması çağrısında bulunmuştu.

Rusya'da bazı muhalifler, grup üyelerinin gözaltına alınmasının muhalifleri sindirme politikasının bir parçası olduğunu savunuyor.