BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bozdoğan'da hastane özlemi sona erdi

Bozdoğanlı hayırsever işadamı Rasim Menteşe tarafından yaptırılan Rasim Menteşe İlçe Hastanesi törenle hizmete açıldı.

Abone ol

Törene Vali Hüseyin Avni Coş, Milletvekili Ahmet Ertürk, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren, Bozdoğan İlçe Kaymakamı Burak Atilla Tavas, Belediye Başkanı Tümer Apaydın, GEKA Sekreteri Mehmet Aydın, hastanenin yapımını üstlenen hayırsever Rasim Menteşe ve eşi Nuran Menteşe ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mesut Kavaklı, Bozdoğan ilçesine en yakın ikinci basamak sağlık kuruluşunun 30 kilometre uzaklıktaki Nazilli Devlet Hastanesi oluğundan, ilçeye kazandırılan entegre hastanenin bölge halkına büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi. Menteşe ailesine teşekkür eden Kavaklı, 2 milyon 200 bin TL’ye mal olan hastanenin tamamının hayırsever Rasim Menteşe tarafından karşılandığını ve hastanenin donanımına da diğer hayırsever vatandaşlarında desek verdiğini kaydetti. Kavaklı, hastanenin çevre düzenlemesinin ise Bozdoğan Belediyesi tarafından yapıldığını ifade etti.
Bozdoğan’a üç güzel eserin kazandırılmasında duyduğu memnuniyeti dile getiren hayırsever Rasim Menteşe de, “Bu eserlerin yaptırılması ne kadar zor ise, yaşatılması da bir o kadar zor. Bozdoğan’a yaptırdığımız hastane ile ilçemizin eğitim hizmetlerinin yanı sıra sağlık hizmetleri de tamamlandı. İlçemizin kalkınması için diğer alanlarda da yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Aydın halkı adına Menteşe ailesine teşekkür eden Vali Coş ise, “Hayırsever vatandaşımız Rasim Menteşe, hali vakti yerinde olup da hayırseverlik moduna geçmemiş diğer insanlarımıza da örnek olsun. Her ilçemizden bir ya da birkaç tane hayırsever vatandaşın çıkması halinde bir çok sorunun yerel imkanların katkısıyla da çözülür. Nazilli ilçemizde ihalesi yapılan 400 yataklı modern devlet hastanesi, il merkezinde planlanan ve proje çalışmaları devam eden 800 yataklı bölge hastanesinin yanı sıra, yine il merkezinde inşaatı devam eden 250 yataklı akıllı bina sistemiyle yönetilen ve en modern kriterlere sahip olacak olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni 1 yıl gibi rekor sayılacak bir sürede tamamlayarak, inşallah bu Cumhuriyet bayramında hizmete açacağız” diye konuştu.

Pek çok ülkede olduğu gibi acil hastaların helikopterle nakil edilmelerinin artık Aydın’da da başladığını söyleyen Vali Coş, “Bu imkânların olması hepimiz içinde bir güvencedir. Sağlık alanında vatandaşlarımıza en iyi hizmetin verilmesi için büyük gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Coş, konuşmasının ardından katkılarından dolayı hayırsever Rasim Manteşe’ye bir plaket takdim ederken; Rasim Menteşe İlçe Hastanesi Vali Coş ve beraberindekiler tarafından hizmete açıldı. Daha sonra hastaneyi gezerek bilgi alan Vali Coş, görevlilere tansiyonunu ölçtürdü.