BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Cep telefonları sifonlardan tehlikeli

Cep telefonlarının dörtte birinin kabul edilebilir bakterisi seviyesinden 10 kat daha fazla bakteri barındırdığını belirlendi.

Abone ol

Cep telefonları üzerinde yapılan TVC (yaşayan toplam bakteri sayımı) testine göre, cep telefonlarının dörtte birinin kabul edilebilir bakterisi seviyesinden 10 kat daha fazla bakteri barındırdığını belirlendi.

Araştırmacılar, bu oranın evinizdeki tuvaletin sifon kolundan 18 kat daha kirli olduğu anlamına geldiğini söylediler.

Daily Mail'de yayınlanan ve The Which? dergisinin yaptığı araştırmada, kullanımda olan milyonlarca telefonun potansiyel sağlık tehlikesi içerdiği belirtildi. Testleri gerçekleştiren hijyen uzmanı, telefonların oldukça kirli olduğunu, ancak hemen hemen kimsenin de temizleme alışkanlığı olmadığını belirterek, inceledikleri telefonlardan birinde çok fazla bakteri bulunduğu için tıbbi yöntemlerle sterilize ettiklerini kaydetti.

Kirli telefonlardaki bakteri oranının, çok dirençli olmayan kişilerde mide ve barsak enfeksiyonuna bile yol açabileceğini belirten uzmanlar, bu bakterilerin direkt olarak hastalığa yol açan türden olmadığını, fakat fazla sayıda olmasının daha tehlikeli mikroplar için yaşam ortamı hazırlayabileceğini ifade ettiler.

Sifon kollarında çok fazla bakteri olduğunu düşünen insanların onlara dokunmak istemediğini söyleyen araştırmacılar, telefonların sifon kolundan çok daha fazla bakteri barındırdığına dikkat çektiler.