BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail-Lübnan gerilimi sonrası Lübnan Hariri ve ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile görüştü.

Abone ol

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Lübnan Başbakanı Hariri, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu arayarak bölgedeki gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Davutoğlu ile Hariri görüşmesinde, dün Lübnan-İsrail sınırında meydana gelen ve 3 Lübnan, 1 İsrail askerinin hayatını kaybetmesine yol açan gerginliği değerlendirdikleri, olayların sebebini irdeledikleri belirtildi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 31 Temmuzda Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın düzenledikleri zirvenin de Davutoğlu-Hariri görüşmesinde ele alındığı ve bu zirvede gündeme gelen konuları görüştükleri bildirildi.

Davutoğlu'nun, Hariri ile görüşmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile telefonla temas kurduğu ve Hariri'den bölgeye ilişkin aldığı bilgileri Clinton'a aktardığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Clinton ile görüşmesinde, bölgede yaşanan bu türden gerginliklerin tüm Ortadoğu'nun huzurunu etkileyebileceği endişesinin dile getirildiği, Ortadoğu barış sürecinde atılması gereken adımların ele alındığı kaydedildi.

Davutoğlu'nun Clinton ile görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Clinton ile görüşmesinin ardından tekrar Hariri'yi arayarak ABD'li mevkidaşı ile görüşmesinde el alınan konuları Lübnan Başbakanına aktardı.