BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  DÜNYA

Bozdağ’dan tarihi ziyaret

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi temaslarda bulunmak üzere 20-21 Eylül tarihlerinde Moldova’ya gidiyor. Bozdağ, Moldava’ya bağlı Göko...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi temaslarda bulunmak üzere 20-21 Eylül tarihlerinde Moldova’ya gidiyor. Bozdağ, Moldava’ya bağlı Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nde yaşanan ve ‘Hırıstiyan Türkler’ olarak bilinen Gagavuz Türkleri ile buluşacak.
İki günlük ziyaret çerçevesinde Bozdağ ve beraberindeki heyet Başkent Kişinev’deki Moldova İslam Birliği, Moldova İslam Kültürü’ne Hizmet Vakfı ve Osmanlı’nın sınır kalelerinden olan tarihi Bender kalesini ziyaret edecek. Bozdağ aynı gün burada yaşayan Türklerle de bir görüşme gerçekleştirecek. Moldova programı çerçevesinde Bozdağ, 21 Eylül’de ise, Gagavuzların memleketi Gökoğuz Yeri’ne geçecek.

BAŞBAKAN DA EŞLİK EDECEK
Bozdağ’ın Gökoğuz Yeri ziyaretine Moldova Başbakanı Lurie Leanca ve Gökoğuz Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal da eşlik edecek. Bozdağ, Gökoğuz Yeri Hükümet Binası önünde resmi törenle karşılanacak. Avdarma Köyü’nün kuruluş törenlerine geçecek olan Bozdağ, Gökoğuz Yeri Halk Topluluğu Başkanı Dmitri Konstantinov ve Komrat Belediye Başkanı Nicolae Dudoğlu ile de görüşecek.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, TİKA tarafından gerçekleştirilen Atatürk Kütüphanesi’nin yanı sıra Komrat Devlet Üniversitesi’ni de ziyaret ederek öğrencilerle buluşacak. Moldova Başbakanı Leanca ve Gökoğuz Yeri Başkanı Formuzal’ın ev sahipliğinde verilecek öğle yemeğinin ardından Meydan Gazetesi, İnsani Yardım Derneği ve Balkan Gazeteciler Birliği’ni ziyaret edecek olan Bozdağ, Gagauz Radyo ve Televizyonu ile Tomay köyünü ziyaret edecek. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 22 Eylül Pazar günü Türkiye’de olacak.
(İHA)