BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

Bozdağ’dan paket yorumu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, demokrasi paketine yönelik eleştirilere ilişkin, “Bu paket, çok önemli bir paket. İçinde olan konular Türk...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, demokrasi paketine yönelik eleştirilere ilişkin, “Bu paket, çok önemli bir paket. İçinde olan konular Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda tarihi adımlardır. Bu kadar önemli olan paketin içerisinde ‘falan konu yok, filan konu yok’ diye paketin içini görmeyenler var. Paketin neler getirdiğini, Türkiye’ye neler kazandırdığını görmek istemeyenler, pakette olmayan konuları gündeme getiriyorlar. Yani bir de dolu olan kısmına bakın” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis’te düzenlenen 24. Dönem 4. Yasama Yılı Resepsiyonu’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bozdağ, “Alevi vatandaşlarımızın isteklerine yönelik çalışmalar yapılıyor. Alevi dernekleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuda pek çok değerli kişinin önerileri var, bunlar üzerinde çalışıyoruz” dedi.
Bozdağ, demokrasi paketinde yer alan q, x, w harflerinin kullanımı ile ilgili, “Türk alfabesinin harfleri belli. Onlarla ilgili bir değişiklik değil. Kullanmak isteyenler kullanabilir” dedi.

“DEMEK Kİ BAHÇELİ EZBERLERİNİ UNUTUYOR”
Andımız’ın kaldırılmasıyla ilgili Bahçeli’nin eleştirine de yanıt veren Bozdağ, “Bahçeli yine bilindik Bahçeli. Kendini tekrar etmiş. Andımızı da doğru okuyamamış, bir de doğru okusaydı… Demek ki Bahçeli ezberlerini unutuyor. Tekrar yapıyor ama yine unutuyor. Bir daha okursa daha iyi ezberler” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DEMOKRATİKLEŞMESİ KONUSUNDA TARİHİ ADIMLARDIR”
Demokrasi paketine ilişkin eleştirileri de değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şunları kaydetti:
“Bu paket, çok önemli bir paket. İçinde olan konular Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda tarihi adımlardır. Bu kadar önemli olan paketin içerisinde ‘falan konu yok, filan konu yok’ diye paketin içini görmeyenler var. Paketin neler getirdiğini, Türkiye’ye neler kazandırdığını görmek istemeyenler, pakette olmayan konuları gündeme getiriyorlar. Yani bir de dolu olan kısmına bakın. Türkiye’nin geriye dönük baktığınız zaman AK Parti hükümetinden önceki dönemde paketi içinde yer alan konularının önemli bir kısmını Türkiye’nin medyası konuşamıyordu bile. Konuşulamayan konuları şimdi biz yapıyoruz. Türkiye kamuoyu ‘şu niye yok, bu niye yok’ diye bakıyor. Demokratikleşme konusunda bizim halkımızda, Türkiye’de meydana gelen olumlu anlamdaki zihniyet değişiminin de bir göstergesidir. Yani daha fazlasını isteyen, daha ileri adımlar atılmasını isteyen bir kamuoyu oluştu. Bu da aslında bugüne kadar yaptığımız demokratikleşme düzenlemelerinin Türkiye’de pozitif değişime yol açtığını gösteriyor.”

“CHP, PAKETTEKİ TAKDİR ETTİĞİNİ YÖNLERİ SÖYLEMESİ LAZIM”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim önerilerimiz aslında ama derde derman değil” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili Bozdağ, “Neden karşı çıkıyor o zaman? Madem CHP’nin önerileriyse ‘bu, zaten bizim önerilerimizdi, o yüzden destekliyoruz. Bunların yasalaşması için elimizden gelen desteği vereceğiz’ demesi lazım. Ama sayın Kılıçdaroğlu böyle bir açıklama yapmadı, bir sürü eleştiri yaptı. O zaman samimiyetsiz kim onu kendisi ifade etmesi lazım. Yani aynı cümlenin içerisinde kendi samimiyetsizliğini ortaya koyuyor. Şu anda biz ortaya bir demokratikleşme paketi koyduk. Türkiye kamuoyunun büyük kısmı bu paketten memnuniyet duyuyor ve iyi olduğunu söylüyor. CHP hiç olmazsa kamuoyunun bu düşencesine saygı duyarak takdir ettiği yönleri söylemesi lazım” dedi. Bir gazetecinin “CHP’nin bu tavrıyla ilgili hayal kırıklığına uğradınız mı?” sorusu üzerine Bozdağ, “Hayır. CHP bildik CHP” yanıtını verdi.