BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan MHP'ye ihanet cevabı

İktidarla muhalefet arasındaki İmralı polemiği kızıştı. MHP'nin ihanet suçlamasına AK Parti'den cevap gecikmedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "açıklıyorum" dedi ve Öcalan ile sadece kendilerinin görüşmediğini söyledi. Bozdağ, kendilerini eleştiren MHP'ye "Şu anda MHP karşı çıkıyor ama DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde de görüşmeler olduğunu herkes biliyor." sözleriyle cevap verdi. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP  İmralı ile görüşmesini "vatana ihanet" olarak tanımlayan Devlet Bahçeli'ye mesaj gönderdi. 

Devlet Bahçeli İmralı görüşmelerini ağır bir dille eleştirmiş, "İmralı canisi ile yapılan pazarlıklar ve yaşanan mektup rezaleti" başlığıyla yazılı bir açıklama yapmıştı. 

BİZDEN ÖNCEKİ HÜKÜMETLER DE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ çözüm sürecindeki görüşmelere ilişkin: ''Bizden önceki hükümetler döneminde de bazı devlet görevlilerinin İmralı ile görüşmeler yaptığını bütün Türkiye kamuoyu biliyor. 

MHP'NİN YAPTIĞI KARDEŞLİĞE AYKIRI 

Şu anda MHP karşı çıkıyor ama DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde de görüşmeler olduğunu herkes biliyor. Bunu gündelik siyasetin konusu yapmak, gündelik siyasi rekabette ön almak için bunları konuşmak, değerlendirmek Türkiye'nin birliğine, kardeşliğine ve Türkiye'nin atmak istediği adımlara zarar vermekten başka sonuç doğurmaz. Sayın Kılıçdaroğlu'na da bir fayda sağlamaz'' dedi.

CHP BUNU BİLMİYOR MUYDU?

Kredi veriyorum diyen Kılıçdaroğlu İmralı’da görüşmelerin kiminle yapıldığını bilmiyor muydu? Biliyordu. Kısa sürede bir önceki görüşünden çark etmesi bizim açımızdan yadırgatıcı değil. Kendisi sürekli görüş değiştiren biri. Ama maalesef medya bunu pek yazmıyor. İmralı’da görüşmelerin MİT tarafından yapıldığını bütün Türkiye biliyor. Terörle 30 yılı aşkın süredir mücadele ediyorsunuz ve bu sürede terörün kurucusu olan kişiyi yakalamışsınız, hüküm kesinleşmiş. Bugüne kadar herhangi bir devlet teması olmadığını söylemek ciddilik midir? İddialar hakkında ifadesi alındığında bu bir temas olmuyor mu? Orada görevliler var, gardiyanlar var, temizlik görevlileri var. Bu bir temas olmuyor mu? Herkes eğri otursa bile doğru konuşmalı