BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan BM'ye eleştiri

Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki olaylarla ilgili tutumunu eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki olaylarla ilgili sadece ölüleri saymakla yetindiğini belirterek, "Suriye'de Esed'in öldürdükleri Müslümanlar değil de Hıristiyan ya da başka dine mensup olsaydı acaba BM bu katliama böylesine seyirci kalır mıydı? Hiç şüpheniz olmasın kesinlikle seyirci kalmazdı ve gerekli adımları atardı" dedi.

Zaman'da yer alan habere göre Bozdağ, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle Malatya'daki konteynır kentte iftar yemeğinde bir araya geldi. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'in Suriye'deki olaylar karşısında takındığı tavrı eleştirdi. Dünyanın hiçbir yerinde kan ile gözyaşı olmamasını istediklerini belirten Bozdağ, Türkiye'de insanlar huzur içinde iftar yaparken İslam coğrafyasında birçok müslümanın aynı rahatlıkla iftar yapma şansı bulamadığını söyledi.

Dünyada huzuru sağlamakla görevli BM'nin varlığına rağmen Ortadoğu'da savaşların devam ettiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: "Dünyada huzuru ve barışı sağlamakla görevli Birlemiş Milletler (BM) teşkilatı var. Nerede bir sıkıntı var ise, o sıkıntıyı durdurmak ve o sıkıntıya müdahale etmek üzere kurulmuş bir yapı. Ama maalesef Birleşmiş Milletlerin varlığına rağmen bugün orta doğuda ve dünyanın pek çok yerinde savaşlar, gözyaşı ve kan varlığını devam ettirmektedir. Suriye'de Beşşar Esed, kendi halkı üzerine havadan, karadan ve denizden ölüm yağdırmaktadır. Bu durum karşısında Birleşmiş Milletler sadece ölüleri saymaktadır. Suriye'de Esed'in öldürdükleri Müslümanlar değil de Hıristiyan yada başka dine mensup olsaydı acaba BM bu katliama böylesine seyirci kalır mıydı? Hiç şüpheniz olmasın kesinlikle seyirci kalmazdı ve gerekli adımları atardı. Ama Müslümanlar katledilince buna karşı sadece sessizlik var."

Suriye'de insanların yaşadıkları dram, ızdırap ve ölümlerden birinci dereceden Esed ve onun tetikçilerinin sorumlu olduğunu ifade eden Bozdağ, "Ancak bu ölümleri sonlandırma imkanı bulunup da bu imkanı kullanmayan uluslararası toplum ve bu noktada kılını kıpırdatmayanlar da bunlardan mesuldür, tarih bu mesuliyeti unutmayacak ve er yada geç bunun hesabını soracaktır" dedi.

"ULUSLARARASI TOPLUM İLGİSİZ"

Türkiye olarak bütün bu yaşanılanların farkında olduklarını kaydeden Bozdağ, Suriye'de akan kanı durdurmak ve Esed'in zulmünü sonlandırmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini dile getirdi. Türkiye'de bulunan 300 bine yakın Suriyeli mültecinin tüm ihtiyaçlarını ülke olarak kendilerinin karşıladığını ifade eden Bozdağ, uluslararası toplumun gerekli yardımları yapmamasını eleştirdi.

Uluslararası toplumun böylesi bir durumda daha fazla yardım yapmaları gerektiğini belirten Bozdağ, Esed yönetimine destek ve silah veren ülkeleri de eleştirerek, "Esed'in yanında kardeşlerine ölüm kusturanlar bilmelidirler ki bu ölümlerden ne kadar Esed sorumluysa ne kadar tetikçileri sorumluysa, onlara yardım edenlerde bir o kadar sorumludurlar" şeklinde konuştu.