BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,46
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ yorum yapmaktan kaçındı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkan Orgeneral Karadayı hakkında açıklamada bulundu

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağnın ifadeye çağrılmasıyla ilgili, ''Devam eden adli bir süreç. Adli süreç devam ettiği için şimdi işin özüne dair bir yorum yapmamız doğru olmaz. Süreci hep beraber görmekte fayda var'' dedi.

Somali Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Meryem Kasım Ahmed ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Bozdağ, kabul sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın Somali'ye yaptığı ziyaret sonrası dünyanın dikkatinin Somali'ye çekildiğini belirten Bozdağ, o günden sonra milletin ve devletin katkılarıyla Somali'ye yardımların sürdüğünü dile getirdi. Türkiye'nin halen Somali'de yatırımlarının devam ettiğini kaydeden Bozdağ, özellikle sağlık ve eğitim konusunda önemli destek verdiklerini anlattı.

Bozdağ, konuk Bakan ile yardım ve yatırımların Somali'nin diğer bölgelerine kaydırılmasıyla ilgili konuları görüştüklerini söyledi.

Konuk Bakan Ahmed ise, Türk hükümetine ve halkına çok teşekkür ettiğini belirterek, ''Türkiye Başbakanı ve sivil toplum kuruluşları cesarete sahip ki onlar geldiler Mogadişu'ya, bütün Dünya Somali'yi terk etmişken'' dedi.

SÜRECİ HEP BERABER GÖRMEKTE FAYDA VAR

Bozdağ, 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın ifadeye çağrılması ile ilgili soru üzerine, ''Devam eden adli bir süreç. Adli süreç devam ettiği için şimdi işin özüne dair bir yorum yapmamız doğru olmaz. Süreci hep beraber görmekte fayda var'' değerlendirmesinde bulundu.

KARİKATÜR KRİZİ

Fransa'da yayınlanan bir dergide Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasıyla ilgili bir soruya ise Bozdağ, derginin daha önce de benzer hakaret ve küfür içeren yayın yaptığını hatırlattı.

Derginin son yaptığı yayını da tam bir provokasyon olarak değerlendirdiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şunları söyledi:

''Çünkü bu dergi İslam'a dair yaptığı her şeyde, İslam'ın kutsallarına, Müslümanların Peygamberine hakaret etmeyi kendine prensip etmiş, bu çerçevede bir yayın yapıyor. Bunu da ifade özgürlüğü içinde değerlendirenler var. Halbuki küfretmek, hakaret etmek, insanların inancına saygısızlık yapmak ifade özgürlüğü kapsamında değildir. Bunları ben provokatif çalışmalar ve provokasyon adımları olarak görüyorum. Bunların küfürleri saygısızlıkları İslam'a ve İslam'ın değerlerine zarar vermez sadece kendilerini küçültür. O yüzden ben bütün Müslümanları bu tetikçi provokatörler karşısında uyanık olmaya ve bunları ademe mahkum etmeye davet ediyorum. En doğrusu bunları yok saymak. Biz Peygamberimizi ve onun özelliklerini, güzelliklerini biliyoruz, onu seviyoruz, ona inanıyoruz onun gibi olmaya özen gösteriyoruz. Onu yapmak lazım. Hakaret eden, küfür edenlere, dönüp bunu meslek edinenlere ve bunu yaparken de bunu İslam dünyasını, Müslümanları karıştırmak ve İslam'ı kötü gösterici malzemeler elde etmek için planlayan tuzaklar kuranlara karşı uyanık olmak lazım.''