BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  GÜNCEL

'Chavez konusunda gerçekler açıklansın'

Venezuela'da ana muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in sağlık durumu hakkındaki 'tüm gerçeklerin açıklanması" için hükümete çağrıda bulundu.

Abone ol

Venezuela'da ana muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in sağlık durumu hakkındaki 'tüm gerçeklerin açıklanması" için hükümete çağrıda bulundu.

Chavez Küba'da üç hafta önce geçirdiği ameliyattan bu yana halkın önüne çıkmadı.

Muhalefet lideri Ramon Aveledo, Cumhurbaşkanı Chavez'i hala görevlerini yerine getiriyormuş gibi göstermekle, hükümetin sorumsuz davrandığını belirtti.

Muhalefet ittifakı Demokratik Birlik Masası'nın liderliğini yapan Aveledo, Cumhurbaşkanı Chavez'e konan teşhisin ve kanserin seyriyle ilgili bilgilerin açıklanmasını istedi. Aveledo, Chavez hakkında verilen resmi bilgilerin, aslında daha çok bilgi gizleme olduğunu belirterek, "hükümetin güven verici bir şekilde davranması şart" dedi.

Aynı zamanda Chavez'in damadı olan Venezuela Bilim Bakanı Jorge Arreaza, dün Havana'dan yazdığı Tweeter mesajında tıbbi heyetin cumhurbaşkanının sağlığını, "genel anlamda hassas bir durumda, istikrarını korumaya devam ediyor" şeklinde tanımladıklarını aktardı.

1999'dan bu yana Cumhurbaşkanı olan ve Ekim'de yeniden seçimi kazanan 58 yaşındaki Chavez'in 10 Ocak'ta 6 yıllık dördüncü dönem için ant içmesi planlanmıştı. Ancak Chavez'in bu törene katılıp katılamayacağı henüz belirsiz.

Salı günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nicolas Maduro, Chavez'in ameliyat sonrasında "karışık ve hassas bir durumda olduğunu" açıklamış, daha ayrıntılı bilgi vermemişti.

Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales, dün, Chavez'in durumunun "çok kaygı verici olduğunu" bildirdi.