BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Böyle seslendi: Harama ortak olmayın!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturması üzeriden hükümete yüklendi, seçmene 'vicdanlı oy kullanın' çağrısı yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli mitinginde halka seslendi.

Konuşmasının büyük bölümünü 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına ayıran CHP lideri, "Bu hükümet, milleti dolandıran bir çete hükümeti olarak ortaya çıktı. Çetelere dünyanın hiçbir demokrasisinde yer yoktur. Sizden isteğim çetelere oy vermeyin" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bu hükümetin bizim bildiğimiz ve ortaya çıkan dört bakanı var. Bu dört bakanın evlerine baskın yapıldı, çocukları gözaltına alındı. Yolsuzluğa bulaştıkları ortaya çıktı. Dünya tarihinde böyle hırsızlık görülmemiştir. Çocuklarınızın hakkı için hesap sormak zorundasınız. Bu ülkeye sahip çıkın."

HARAMA ORTAK OLMAYIN

CHP Genel Başkanı, internette yayınlanan Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını da gündeme getirdi.

"Bir başbakan çıkıp evinde milyon dolarları tutarsa, polisin operasyon yaptığı gün oğluna bu paraları sıfırlayın derse bu kişiye ne denir? Sizin oylarınıza bir şey demiyorum, sizin oylarınız ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama harama ortak olmayın çünkü getirdiğiniz adam önce sizi soydu. Bir kamu bankasının genel müdürünün evinde ayakkabı kutusundan 4,5 milyon dolar çıktı. Bu genel müdüre kefil olan kim? Başçalan. Ayakkabı kutusundan 4,5 milyon dolar çıkan genel müdüre kefil olan kişiye siz hâlâ kefil olacak mısınız?"

"Siyaset zenginleşme aracı değildir" diyen Kılıçdaroğlu, halka hiçbir zaman yalan söylemeyeceklerini ve yolsuzluğa müsaade etmeyeceklerini vurguladı. CHP lideri, "Bizim bir sloganımız daha var: Önce halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek. Haramilerin saltanatını yıkacağız" diye konuştu.