BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a iki 2 yeni ambargo

CHP lideri Kılıçdaroğlu, rüşvet almak ve yolsuzluk yapmakla suçladığı Başbakan Erdoğan'a eleştiri dozunu yükseltti.

Abone ol

Erdoğan'a "Başbakan" ve "Sayın" dememeyi kararlaştıran CHP'de Genel Başkan Kılıçdaroğlu yeni kararları açıkladı: "Elini sıkmayacağım, aynı masada oturmayacağım."

Rüşvet ve yolsuzluklar nedeniyle Başbakan Erdoğan hakkında sert kararlar alan CHP yönetimi yeni kararlar almaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, mitinglerde Başbakan Erdoğan yerine "başçalan" veya "hırsız" ifadesini kullanıyor. Erdoğan'a 'Sayın' ve 'Başbakan' dememe kararına şimdi yenileri eklendi.

İnternete düşen ses kayıtları sonrası Başbakan Erdoğan'a ya istifa etmesini ya da ülkeyi terketmesi çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de düzenlediği miting sonrası kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Lideri, özetle şunları söyledi:

MENDERES: (Başbakan Erdoğan'ın Menderes'i gündeme getirmesi) Almış eline bir bildiri, 1960'larda yayınlanmış. Eskişehir'de sözde o dönemki adıyla Örfi İdare bir bildiri yayımlamış. Sahte bildiriyi esas alarak halkı kandırmak istiyor. Menderes'in adını ağzına alamaz. Menderes hırsızlık yapmadı, hiçbir zaman da hırsızlığı savunmadı.

kilicdaroglu.20140303102942.jpg
Şimdi gözler 23 Nisan'daki törenlere çevrildi.

HAKARET: Çocuklarının bir kısmı hayatta, bir kısmı vefat etti. Hiçbirisinin konumu Bilal oğlanın konumuyla kıyaslanamaz. Menderes ailesine hakarettir. Hangi başbakanın oğlunun evinde, paralar sıfırlandıktan sonra arta kalan 30 milyon avro var? İnsanda biraz utanma olur.

ÖPSE ÇIKMAM: Daha önce onun istediği kanalda, onun istediği gazetecilerle tartışmak istediğimi defalarca söylemiştim. Ama bu saatten sonra, gelip elimi öpse, yalvarsa bile onunla aynı masada oturamam. O koltuktan ayrılması lazım. Hala milletin önüne çıkıyor, ya biz utanırız vallahi.

ELİ SIKILMAZ: (Milli bayramlarda protokol gereği, Başbakan ile konuşmayacak mısınız?) Ben devletin belirleyeceği yerde duracağım, tabii o ayrı bir şey. Ama elini asla sıkmayacağım, bir hırsızın eli sıkılmaz.

SANA NE: (Bahçeli'ye yönelik 'çocuğun yok' eleştirisi) Her şeyi sömürüyor, acımasız bir insan. Bir kişinin çocuğu olur ya da olmaz, sana ne? Sen çocuk yetiştirdin de ne oldu. Hırsız çocuğun olacağına, hiç çocuğun olmasa daha iyi.

FEZLEKE: (TBMM kürsüsünde dinlettiği tapelere ilişkin fezleke geldi mi?) Başçalan haber verirse ertesi gün fezleke gelir zaten. Ben çok arzu ederim böyle bir şey olsun, çünkü o ses kayıtlarının ne kadar doğru olduğunu, belki mahkeme kararıyla saptamış oluruz.

AŞAĞILAMAZ: (Burhan Kuzu'nun "Halkın arasındayım; inanın bu uydurma kaset ve ses kayıtlarına doğru olsa bile inanan yok. Millet bu iktidardan memnun" twiti) O twiti atan kişiye akademisyen demek, bilim adamı demek büyük bir hatadır. Bir bilim insanı halkı aşağılamaz, "yolsuzluk yapanlara halk oy verecektir" diye bir düşünceyi dile getiremez.

MİT TEKLİFİ: Demokrasilerde bir istihbarat devleti olmaz, o nedenle şimdilik durdurulması demokrasi açısından bir kazanımdır.

GÜÇLÜ: (AK Parti mitinglerine başka illerden araç kaldırıldığı iddiası) AKP kendisini güçlü göstermek istiyor. Çaldı yetmedi, şimdi çaldıklarıyla koltuğunu korumak istiyor, gücünü böyle göstermek istiyor.

PASTİL: (Yoğun tempoda özel beslenme uyguluyor musunuz?) Vallahi onu ben de bilmiyorum. Daha başlamadık ama bir pastil taşıyoruz yanımızda.

genelge.jpg