BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Erdoğan'a 'başbakan' ve 'sayın' demeyecek!

CHP'de Recep Tayyip Erdoğan'a 'başbakan' ve 'sayın' denmeme kararı alındı.

Abone ol

CHP yönetimi, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle bundan böyle Başbakan Erdoğan'a 'Sayın' ve 'Başbakan' diye hitap etmeyecek.

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarını gerçek kabul eden CHP yönetimi, Erdoğan'a yönelik tavrını giderek setleştiriyor.

İnternete düşen ses kayıtları sonrası Başbakan Erdoğan'a "helikoptere bin ve ülkeyi terket" çağrısını yapan Kılıçdaroğlu'nun ardından, CHP yönetimi de Erdoğanı'ı Başbakan olarak tanımadığını ilan etti.

BAŞBAKAN HİTABIYLA SORU ÖNERGESİ VERİLMEYECEK

Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzasıyla CHP örgütlerine gönderilen genelgede, Erdoğan’a TBMM’de 'Başbakan' hitabıyla soru önergesi verilmeyeceği de belirtildi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla CHP örgütlerine gönderilen genelge şöyle:

"Ortaya çıkan yolsuzluk, rüşvet belge ve bilgileri nedeniyle, Başbakanlık koltuğunda oturmaması gereken, yürütmenin başı Recep Tayyip Erdoğan’a CHP olarak Sayın ve Başbakan olarak hitap edilmeyecek, ayrıca, R.T. Erdoğan’a TBMM’de Başbakan hitabı ile soru önergesi verilmeyecektir."

KILIÇDAROĞLU "DEMEYECEĞİM" DEMİŞTİ

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Enver Aysever'in konuğu olduğu programda "Başbakanın oğluyla yaptığı son ses kaydını dinledikten sonra ben o kişiye başbakan demeyeceğim. Benim gözümde başçalandır."  demişti.