BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Böyle eylem görülmedi

Ankara’da bir grup memur, kaybettikleri halkları geri alabilmek talebiyle ilginç bir eylem yaptı. Memurlar, Ankara Güvenpark ile Maliye Bak...

Abone ol

Ankara’da bir grup memur, kaybettikleri halkları geri alabilmek talebiyle ilginç bir eylem yaptı. Memurlar, Ankara Güvenpark ile Maliye Bakanlığı arasındaki 1 kilometre yolu geri geri yürüdü. Zaman zaman küçük kazaların da yaşandığı yürüyüş 25 dakika sürdü.
Hak-Sen üyeleri, Ankara Güvenpark’ta bir araya geldi. 20 kişilik grup, “Az Gittik Uz Gittik, Hep Geri Geri Gittik”, “İşimiz Ağır Gelirimiz Hafif” ve “Gelir Uzmanı, Uzman Değil mi” döviz ve sloganlar eşliğinde Güvenpark’tan Maliye Bakanlığına geri geri yürümeye başladı. Geri geri yürüyen Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi ve üyeler, yolun azizliğine uğrayıp düşme tehlikesi atlattı. Grup, 1 kilometre mesafesi olan Maliye Bakanlığına 25 dakikada ulaştı.
Bir basın açıklaması yapan Başkan Çivi, “Memurlar emekli olamıyorlar, ancak ikinci bir iş bulduklarında emekli olabiliyorlar. Fazla mesai alamıyor, görevinde yükselemiyor ve her geçen gün hak kaybına uğruyor. Bunun protesto için hükümet ve yetkilerin dikkatini çekmek için geri geri yürüyoruz. Geri yürümek çok zor bir şeymiş ilk defa böyle bir yürüyüş deniyoruz. Başka da çaremiz yok. Ne kadar düz yürüdük, güzel açıklamalar yaptık, bizi anlayacakları şekilde konuştuk ama derdimizi anlatamadık” dedi.
Grup, açıklamasını da Maliye Bakanlığına ters dönerek yaptı.
(İHA)