BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.504,74
HABER /  DÜNYA

Sarıgül sorusuna yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin soruyu cevapladı.<br/>CH...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin soruyu cevapladı.
CHP Ankara İl Başkanlığı’nın düzenlediği ’Çankaya’da Sandıklar Filizleniyor’ programına katılan CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘59 maddede uzlaşalım’ çağrısına ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, "Zaten 59 madde 4 partinin üzerinde anlaştığı maddedir. Dolayısıyla 59 maddede mutabakat sağlanmışsa, parlamentoda grubu olan partiler 59 madde, 60 madde üzerinde veya 65 madde üzerinde anlaşırlarsa getirirler biz de kabul ederiz. Burada sorun AK Parti’nin samimi olmaması. Başkanlık sistemini geriye çek daha fazla maddede uzlaşırız dedik kendilerine defalarca. ‘Hayır biz çekmeyiz’ diyorlar. Masadan kaçmak için fırsat kolluyorlar" cevabını verdi.

"BARAJI ASKER GETİRDİ"
Başka bir gazetecinin dar bölge sisteminde CHP’nin oylarının düştüğü iddialarına ilişkin sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin sorunu nedir, demokrasi açığını yaratan temel sorun nedir? Milli iradenin parlamentoya yansımamasıdır. Eğer bir siyasi parti yüzde 1 oy alıyorsa, bir milletvekilini parlamentoya getirebilmelidir. Yüzde 10 seçim barajını kim getirdi? Askerler getirdi. Yüzde 10 barajını kim savunuyor? Apoleti olmayan Başbakan savunuyor" diye konuştu.
’Demokratikleşme Paketi’ne ilişkin değerlendirmede de bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu sadece bizim sorunumuz değil. Toplumun tepki göstermesi lazım. Bu bir Demokratikleşme Paketi değil, 30 Eylül paketidir. Bunu ciddiye alıp, demokrasiyle yan yana getirmek doğru olmaz" dedi.

"MUSTAFA SARIGÜL" KONUSU
Bir gazetecinin, ’Mustafa Sarıgül’ün başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Hareketi (TDH) yaptığı toplantı sonucu oy birliğiyle ’Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması’ konusunda tam destek verdi. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Biz CHP’yiz, başka bir siyasal partinin gösterdiği aday konusunda yorum yapmamız doğru olmaz" cevabını verdi.
(İHA)