BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Böyle çete görülmüş değil

İzmir'de yürütülen bir operasyon dudak uçuklattı! Villaya helikopterle inildi, özel harekat timi 135 ayrı bölgeye baskın yaptı!

Abone ol

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yürüttüğü operasyon Hollywood filmlerini aratmadı. Özel korunaklı bir villaya, helikopterle baskın düzenlendi, özel timler yedi farklı adrese aynı anda baskın yaptı.

Çökertilen çetede kimler yok ki! İşte çete üyelerinden bazıları: Emekli subay, emniyet müdürleri, Danıştay hakimi, askeri savcı, iş adamı, avukat..!

Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'nda silahlı adamları tarafından kale gibi korunan ve işkence odalarının bulunduğu çiftliğine, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky helikopteriyle, özel harekat timlerinin yaptığı baskının görüntüleri ise film sahnelerini aratmadı.

 

Polis "Anafor" adı verdiği operasyonda
Ahmet Tekin Baykal ve ekibine büyük bir
darbe indirdi. Özel harekatçılar, korunaklı
villaya helikopterle indirildi.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e başvuran bazı mağdurlar, daha önce çete suçlamasından hüküm giyen ve cezasının infazının ardından serbest kalan Ahmet Tekin Baykal ve adamlarının çek senet tahsilatı, yağma, adam kaldırma, işyeri kurşunlaması ile ilgili şikayetler bildirdi. Aydın ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde faliyet gösteren Ahmet Tekin Baykal ve adamları, bir yıl önce teknik takibe alındı. Geçen Pazartesi günü saat 06.00'da savcı Gök'ün talimatıyla İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi operasyon için düğmeye bastı. İzmir başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Muğla, Samsun, İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalya'da 100 ev ve 35 işyerine eş zamanlı baskın düzenlendi, 31 otomobilde de arama yapıldı.                                                                                                         

 

Polis "Anafor" adı verdiği operasyonda
Ahmet Tekin Baykal ve ekibine büyük bir
darbe indirdi. Özel harekatçılar, korunaklı
villaya helikopterle indirildi.

Villaya helikopterle inildi!
Bu arada polis, Savcı Gök'ün talebi üzerine çete lideri Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'ndaki çiftliğine, içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu Sikorsky helikopterle baskın yaptı, ancak Baykal çiftlikte yakalanamadı. Polis, Baykal'ın Çeşme İlçesi'nde lüks bir otelin 7'ci katındaki 1711 numaralı odada kaldığını tespit etti. Ekipler, otele baskın yapıp kapıyı kırarak odaya girdi. Ahmet Tekin Baykal'ı yatakta sevgilisi M.K., ile birlikte yakaladı.

İşkence odaları bile var
Baykal'ın silahlı adamları, çiftlikteki şok baskın karşısında şaşkına döndü. Dışarıdan kaleyi andıran çiftliğin içerisinde arama yapan ekipler, baskın sırasında kaçmak için açılan tüneller, çek ve senetlerini ödemeyenlere işkence yapılan odalar, çok sayıda silah ve çok yüksek miktarda usulsüz şekilde elde edilen Türk lirası, dolar ve euro'ları gizli bölmelerde buldu. Polis, çiftlikte ceset araması da yaptı.