BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Saldırıda bir kişi gözaltında

Polis İstanbul'da kırmızı alarma geçti! Saldırıyla ilgili Sarıyer didik didik aranıyor. Operasyondan bir gözaltı haberi geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER

İstanbul Emniyeti kırmızı alarma geçti. Bir helikopter havadan Sarıyer'i tarıyor, mobil ekipler bölgede kuş uçurtmuyor...

Bu arada güvenlik güçleri ABD Konsolosluğu saldırılarıyla ilgili bir kişiyi gözalına aldı. 

İşte olaya dair son bilgiler;

Saldırganlar iyi giyimliydi. 25-30 yaşlarında oldukları açıklandı. 2'si Türk uyruklu, ancak üçüncüsü hakkında bir bilgi verilmedi. Söylentiler bu kişinin Suriye pasaportu taşıdığına dair.

Türk uyruklu teröristlerden birinin kimliği de tespit edildi. Bu kişi Bitlis Ahlat doğumlu Erkan Kırgız... Kırgız, 1982 doğumlu...

DİNİ KİTAPLAR

Bir diğer iddia ise teröristlerin üzerinden çıkan dini kitaplara dair. Bu iddia kanlı saldırının aşırı dinci bir terörist grubun işe olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

BU BİR TERÖRİST SALDIRI

Olaya ilişkin açıklama yapan Başsavcı Aykut Cengiz Engin ise şunları söyledi; "3 kişi olay mahallinde öldürülmüş. İlk tespitlere göre tabanca ve pompalı tüfek kullanılmıştır. Saldırganların 25-30 yaş arasında oılduğu tahmin edilmektedir. Bu bir terörist saldırıdır."