BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Böyle bir yazı AK Parti için kimse yazmadı!

Taraf'ın gözde muhabiri Mehmet Baransu bugün şaşırtan bir yazıyla gündemimizde. AK Parti'ye öyle bir çakmış ki...

Abone ol

Taraf'ın etkili kalemi Mehmet Baransu, AK Parti'yi defterinden silmiş. Bugün köşesinden açıkca da bu durumu ilan etmiş. Sadece eleştirmekle kalmamış...

Gazeteciler.com'un haberine göre Baransu, AK Parti'nin üstene kırmızı kalemle çizgi çekmiş.

 AK PARTİ'YE OY VERMİŞTİ!
Mehmet Baransu'nun bu yazısının
sebebi merak konusu... AK Parti'ye
oy vermiş bir vatandaş olarak mı
bu isyanı, yoksa bir işaret fişeği
mi yazdıkları?

Mehmet Baransu'nun bu değişimini

anlamak için önümüzdeki günlerdeki
yazılarını daha yakın izlemeye
almakta fayda var...

AK PARTİ'YE OY VERMİŞTİ

Mehmet Baransu'nun bu yazısının sebebi merak konusu... AK Parti'ye oy vermiş bir vatandaş olarak mı bu isyanı, yoksa bir işaret fişeği mi yazdıkları? Mehmet Baransu'nun bu değişimini anlamak için önümüzdeki günlerdeki yazılarını daha yakın izlemeye almakta fayda var...

Demiş ki:

"Son seçimde kaç milyon oy almıştınız bilmiyorum ama aldığınız o oydan 17'sini çıkartabilirsiniz. Benim ve ailemin statükoculara ve onları destekleyenlere artık verecek oyu yok."

NEDEN?

Mehmet Baransu'nun bugünkü satırlarını okuyunca bu soru kafalara takılıyor. Baransu'nun AK Parti'ye bayrak açmasının perde arkasında ne var? Neden bu kadar sert bir yazı kaleme aldı?

Yazının satır aralarında bunun sebeplerini sıralıyor özünde. Askeri vesayeti bitirme iddiası ile yola çıkan AK parti'nin askerlerin bir "topuk selamına tav" olduğunu söylüyor. İktidarın, Ergenekon zanlılarını dışarı salmak için formül aradığını öne sürüyor. Ortadoğu politikasında "reklamcıların mizanseni" ile Erdoğan'ın havaya sokulduğu ancak masada alınan hiç bir kazanç olmadığını söylüyor.

AFRİKA'DA MİZANSEN Mİ YAPILDI?

Mehmet Baransu'nun yazısında özellikle bu kısım çok ilginç. Kamuoyunun gündemine hiç yansımayan özel bir bilgiyi paylaşıyor. İddiasına göre AK Parti'nin reklamcıları Erdoğan'dan önce Afrika'ya ayak basıp "mizansen" hazırladı. Baransu'nun iddiası şöyle:

"Afrika gezisi öncesi reklamcı Erol Olçak ve ekibi Başbakan'dan önce Kıta'ya çıkarma yaptı. Erdoğan'ın Afrika lideri olduğu yönünde verilecek imaj için çalışmalar başladı. Meydanda atılacak sloganlar belirlendi. Altyapı çalışmaları tamamlandı. Geriye bindirilmiş kıtalar kalmıştı o da 'tamamen duygusal' yöntemle halledildi. Çalışma kusursuz sonuçlandı. Başbakan Erdoğan, Fransa'ya 'Ortadoğu'nun yeni lideri' olarak gitti."

GEMİNİZ SU ALIYOR

Mehmet Baransu yazısının finalinde de AK Parti'ye artık ne kendisinden ne ailesinden oy çıkmayacağını ilan ediyor.
Diyor ki:

"Bu muhalefet ve medyaya rağmen, siz kendinizi nerede görüyorsunuz bilmem ama ustalık döneminin sayın 'ustası', 'kalfaları' ve 'çırakları'.. geminiz çok fazla yerden su almaya başladı. Rotanız şaştı ve siz bunun farkında değilsiniz. Ancak millet rotanızın ve istikametinizin farkına yavaş yavaş varıyor.

Tarih, ders alınmak için okunmalıdır. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Ders almak için 1995-2000 arasına bakmak yeterli. ANAP ve DYP'nin düştüğü duruma. Bu ülkenin siyasetçi onbaşıları zaten vardı, yenilerine inanın gerek yok. Bu millet, statükonun emrine girenleri, onbaşıları tarihin çöplüğüne göndermekten biran bile tereddüt etmedi. Bundan sonra da etmeyecektir.

ARTIK OY VERMEYECEĞİM

Son seçimde kaç milyon oy almıştınız bilmiyorum ama aldığınız o oydan 17'sini çıkartabilirsiniz. Benim ve ailemin statükoculara ve onları destekleyenlere artık verecek oyu yok."