BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  POLİTİKA

Böyle bir bildiri beklemiyorduk

Askerin sert açıklaması sonrası CHP'li Özyürek böyle bir bildiriyi beklemiyorduk dedi ve bildirinin adresini gösterdi;

Abone ol

Genelkurmay'ın sert açıklaması sonrası Habertürk'te Saynur Tezel'in hazılayıp sunduğu BÜGÜN Programında yaptığı açıklamada CHP'li Mustafa Özyürek şunları söyledi:

"Askerden böyle bir bildiri beklemiyorduk. AKP ülkeyi son 4,5 yıldır Türkiye'yi gerilime sokuyordu. Bu iktidar laik çevrelerle kavgalıydı. Son Çankaya adaylığında biz önce Merclis yenilensin dedik ama AK Parti ele geçirdiği bu avantajı kullanmak istedi. Biz uzlaşma istedik ama onlar hayır dediler. Biz AK Parti olarak istediğimiz adayı belirleriz ve istediğimiz Cumhurbaşkanını seçeriz dediler. Sonuç olarak bunlar yaşandı."

Bu bildirinin muhattabının iktidar olduğunu ve AK Parti'nin Büyükanıt'ın açıklamasını dikkate almadığını ve gelinen ortamda durum ortadadır dedi.

BİR AN ÖNCE SEÇİM KARARI ALINMALIDIR

CHP'li Özyürek bu muhtıranın muhattabının AK Parti olduğunu ve CHP olarak kendilerinin ayakta olduğunu ve iktidar partisinden hiç bir açıklama gelmediğinin altıonı çizdi.

Özyürek son olarak ise bir an önce hükümetin seçim kararı almalıdır ve seçime de seçim hükümeti ile gitmelidir ki halk seçimini özgürce yaptın dedi 

Ayrıntılar devam decek..