BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Boyadıkları sokağa Barış adını verdiler

Boyadıkları sokağa "barış sokağı" adını vermek istiyorlar.

Abone ol

Hakkari'de bir grup esnaf, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle değişik renklerle boyadıkları sokağa "barış sokağı" adının verilmesini istedi.

Bulak Mahallesi'ndeki Altay Caddesi'nin ara sokağında bulunan bir grup esnaf, belediye tarafında parke taşı ile döşenen sokağı değişik renklere boyadı.

Sokakta işyeri bulunan 15'e yakın esnaf, 1 Eylül Dünya Barış Günü başladıkları boyama çalışmalarını sürdürüyor. 150 metrelik sokaklarını renga renk boyayan esnaflar sokağın ismini "barış sokağı" olmasını istiyor. Esnaflar taleplerini, hazırlayacakları dilekçe ile belediye başkanlığına bildireceklerini söyledi. Ellerine aldıkları boya fırçalarıyla parke taşı döşenen yolu farklı renklerle boyayan esnaflardan Ömer Bozkır, başlatılan barış sürecine destek amaçlı böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bozkır, şöyle konuştu: "Barışa destek olmak için Dünya Barış Günü'nde böyle bir çalışmaya başladık. Sokağımızı renklerle canlandırmaya çalıştık. Bu sokağın isminin 'barış sokağı' olmasını istiyoruz. Bunun için de dilekçelerimizi belediyeye vereceğiz. Belediyemiz de bu konuda bizlere yardımcı olursa çok seviniriz. İnşallah bu çalışmamız barışa vesile olur."