BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,67
ALTIN 2.408,18
HABER /  DÜNYA

Aziz Kocaoğlu’ndan ilk açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin son başvuru tarihi olan 2 Eylül’de adaylığını açıklamadı. Başkan Kocaoğlu, "Yet...

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin son başvuru tarihi olan 2 Eylül’de adaylığını açıklamadı. Başkan Kocaoğlu, "Yeterli doneleri toplayamadığım ve tarihi erken bulduğum için süreci izlemeye karar verdim" dedi.
2. Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı’na katılan Kocaoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, neden adaylığını resmen açıklamadığı ve sürece bıraktığı hakkındaki soruya, yeterli doneleri toplayamadığı, zamanın erken olduğu yanıtını verdi. Başkan Kocaoğlu, "Başından beri söylediğim gibi Türkiye’nin şu günkü koşullarında, bu süreçte İzmir için aday olmaktan öte, süreci izlemek ve en doğru kararı vermek için gerçekten herhangi bir siyasi mülahaza ile veyahut bir art niyetle değil, şu anda karar veremediğim için, yeterli doneleri toplayamadığım için ve tarihi erken bulduğum için süreci izlemeye karar verim. Zaten bu olayda, başta partimizin genel başkanı ve merkezindeki ilgili kurulları karar verecek" dedi.

HEDEF CHP’NİN İKTİDARININ İZMİR’DE SÜRMESİDİR
"Ama biz şu anda izliyoruz ve tüm aday olan, başvuran arkadaşlara da sonsuz başarılar diliyorum. Adaylarımız kentimiz için hayırlı olsun. Önemli olan Ahmet’in, Mehmet’in adaylığı değildir. Burada İzmir’e yakışır, yaraşır ve demokrasinin geliştiği, Türkiye’de en çok geliştiği bu kentte, CHP’nin iktidarının sürmesidir birinci hedef. Biz de bunun için çalışıyoruz. Bu hedefe yürümek için bize düşen neyse onu yapmaya hazırız" diyen Başkan Kocaoğlu, adaylığını açıklamasında AK Parti’nin adayının açıklanmasının da etkili olduğunu söyledi.
Kocaoğlu, "Süreci yaşıyoruz, süreç ne zaman kıvamına gelirse. Herşey etkili olacak tabi. Zamanla ilgili done toplayamadım. Şu anda ülke bir süreç yaşıyor, bölgemizde yaşanan süreçleri biliyorsunuz. Biz biraz daha süreci görüp, zaten yasal süreye de çok var. Ama bu arada yaşamak gerekiyor" dedi.