BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  DÜNYA

Arınç: Bir tek ABD müdahale edebilir gibi görünüyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.<br/>Suriye’ye yapıl...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Suriye’ye yapılması planlanan müdahale konusuna değinen Arınç, G-20 zirvesinin bu konudaki önemine vurgu yaptı. BM’nin Rusya ve Çin’in vetosuyla, NATO’nun da hazırlıklı olmadığı için bir müdahale de bulunamadığını söyleyen Arınç, bir gönüllüler koalisyonun da şimdilik mümkün görünmediğini ifade etti. Suriye’ye bir tek ABD’nin müdahale edebilecek gibi göründüğünü dile getiren Arınç, Obama’nın da bu konuda Kongre’den gelecek onayı beklediğini belirtti. Arınç, "Obama kendi yetkisinde olmasına rağmen kongrenin vereceği kararı önceleyeceğini söyledi. Karar onundur. Kendi iç politikası hem de demokratlarla cumhuriyetçilerin dış politikadaki farklı davranışları nedeniyle kongrenin onayına ihtiyaç duyulduğunu söyleyebiliriz. Artık bütün gelişmeleri 9 Eylül tarihinden sonra beklemek gerekiyor." dedi.