BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,84
HABER /  GÜNCEL

Boşanmak isteyen eşe tecavüz ve dayak!

Turizmciyim dedi, badyguard çıktı! Seviyorum dedi, dövüp tecavüz etti! Polis şimdi her yerde tecavüzcü kocayı arıyor...

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 4 ay önce evlendiği avukat asistanı eşi, 36 yaşındaki S.O.Ö.'yü kaçırıp 1 hafta tutarak defalarca tecavüz eden ve dövdüğü öne sürülen 'Koko Hakan' lakaplı bodyguard, 30 yaşındaki Hakan Ö., yine ortalığı karıştırdı. 1 ay sonra, polise sığınıp şikayetçi olan ve boşanma davası açan S.O.Ö.'nün evinin önünde görülen eli silahlı Hakan Ö. ile polisler arasında kovalamaca oldu. 50'ye yakın polis, gece yarısı Bodrum sokaklarında peşine düştüğü Hakan Ö.'yü kaçırdı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bar ve eğlence mekanlarında bodyguard olarak çalışan 'Koko Hakan' lakaplı Hakan Ö., 6 ay önce tanıştığı avukat asistanı S.O.Ö. ile geçen ağustos ayında evlendi. S.O.Ö.'nün 2 ay boyunca mutlu giden evliliği, eşinin aşırı alkol alıp kendisini dövmeye başlamasıyla kabusa döndü.

Ayrılmaya karar veren S.O.Ö. bu kez daha büyük şiddetle karşılaştı. Eşi Hakan Ö.'nün kendisini 3 kez feci derecede dövdüğünü, ölümle tehdit ettiğini ve bilinmeyen bir yere kaçırıp 1 hafta boyunca tecavüz ettiğini iddia eden S.O.Ö., İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sığındı. S.O.Ö., eşi Hakan Ö. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Geçen ay başlatılan soruşturma kapsamında, S.O.Ö.'yü kaçırmaya yardım ettiği öne sürülen Hakan Ö.'nün arkadaşlarından 3'ü gözaltına alındı. 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 25 yaşındaki M.D. tutuklandı. Hakan Ö. ise, izini kaybettirdi.

Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Hakan Ö., 1 ay sonra yeniden ortaya çıktı. Hakan Ö., salı gecesi korkusundan sokağa adımını atamayan ve 1 ay önce işinden ayrılan S.O.Ö.'nün evinin önünde görüldü. S.O.Ö.'nün evinin önüne otomobille gelen Hakan Ö., içeri girmeye çalıştığı sırada gizlenerek bekleyen sivil polisler tarafından fark edildi. Polisleri gören Hakan Ö., tabancasıyla havaya ateş açarak otomobilini bırakıp kaçtı.

Bölgeye sevk edilen yaklaşık 50 polis sağanak yağış altında sokak sokak Hakan Ö.'yü aradı. Yaklaşık 4 saat süren arama sonunda Hakan Ö. yakalanamadı. Aynı gece S.O.Ö.'nün polise giderek yardım istediği, Hakan Ö.'nün kendisini telefonla arayıp ayrılmak için açtığı davadan vazgeçmesi yönünde baskı yaptığını söylediği ileri sürüldü. S.O.Ö., gözyaşları arasında şunları söyledi:

"Hakan Ö. ile evlenmemem için beni çok uyardılar, dinlemedim. Kendisini 'Turizmci' olarak tanıttı, inandım. Ancak barlarda fedailik yaptığını, aşırı alkol aldığını sonradan öğrendim. Hayatımın en huzurlu günlerini buldum derken yaşantım kabusa döndü. Sokağa çıkamaz hale geldim. Boşanmaya karar verince de beni ölümle tehdit etmeye başladı. Kaçırıp tecavüz etti. Yine kaçıracaktı bu kez polis engel oldu."

Soruşturma sürerken, bir yıl önce de Azerbaycanlı bir kadını döverek tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan Hakan Ö.'nün her yerde arandığı bildirildi.

"HAYATI KAPISININ ÖNÜNDEKİ YOLA BAĞLI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 330 kilo ağırlığındaki Ayşe Aydın, yürüyemediği ve yol evinin önüne kadar gelmediği için hastaneye gidip tedavisine başlayamıyor.

Uçarsu köyündeki evinde, biri zihinsel özürlü, biri bedensel engelli, bir tanesi de görme engelli üç oğluyla yaşam mücadelesi veren Aydın (68), 15 yıl önce ülser oldu. Hastalık, aynı zamanda Aydın'ın hayatında önemli değişiklere de yol açtı.

Bir yıl sonra eşini kaybeden, ardından tansiyon ve şeker hastalığı ortaya çıkan Aydın, tedavisini aksatınca kilo almaya başladı. Aşırı kilolar nedeniyle bir süre sonra yürüyemez hale gelen Aydın, evinden çıkamaz hale geldi. Şu anda 330 kilo olan Aydın'ın tüm ihtiyaçları, yıllardır çıkamadığı odasında çocukları tarafından karşılanıyor.

En son 2007'de yapılan genel seçimlerde 8 kişinin yardımıyla evinden çıkarılıp, kamyonet kasasında oy kullanmaya gidebilen Aydın'ın evi ile yol arasında 50 metrelik bir patika bulunuyor.

O günden sonra bir daha evinden dışarı çıkamayan Ayşe Aydın, tedavi olup sağlığına kavuşmak istediğini, ancak yolun kapısına kadar ulaşmaması nedeniyle hastaneye götürülemediğini anlatarak, "Dört duvar arasında 5 yıldır yatıyorum. Evden dışarı en son 2007'de seçim için çıktım. Oğullarım engelli olmasına rağmen bana sahip çıktılar. Eşimden kalan maaş ile yaşamaya çalışıyoruz. Dışarı çıkamadığım için bütün ihtiyaçlarımı odamda karşılıyorum. Ama artık tedavi olmak ve evden dışarı çıkmak istiyorum" dedi.

Ev ile yol arasındaki 50 metrelik patikanın aşırı dik olduğunu ifade eden Aydın, "Evimize gelmeye çalışanlar bile buraya çıkmakta zorlanıyor. Bir süre önce yetkililer ev ile yol arasında 50 metrelik bir bağlantı yolu yapılması için rapor hazırladılar. Ama geçen sürede herhangi bir gelişme olmadı. Yıllardır sağlığıma kavuşmayı bekliyorum. Keşke sabah uyandığımda ayağa kalkabilsem, ev işlerini yapabilsem. Oğullarım beni hastaneye götürmeyi çok istiyor. Yolumuzun yapılması ve doktora gitmek tek dileğim" diye konuştu.

En son ne zaman doktora gittiğini hatırlamadığını dile getiren Aydın, "Sadece bir defa köyümüzdeki sağlık ocağından bir hemşire geldi ve kan numunesi aldı. Şu an o tahlilde çıkan sonuçlara göre verilen ilaçları kullanıyorum. İmkansızlıklar nedeniyle bundan sonra başka sağlık hizmetinden yararlanamadım" dedi.

ANNELERİNİ DOKTORA GÖTÜRMEK İSTİYORLAR

Annesinin en büyük yardımcısı Münir Aydın (38) ise engelli raporu bulunduğunu ifade ederek, annesinin sağlığına kavuşması için hastaneye götürülmesi gerektiğini, bunun için yetkililerden yardım beklediklerini, bir kardeşinin zihinsel özürlü, diğerinin ise gözlerinin görmediğini, bu nedenle ev işleriyle kendisinin ilgilenmek zorunda kaldığını söyledi.

Münir Aydın, "Hem yaşı, hem de kilosu bizi korkutuyor. 5 senedir odasında adeta mahkum gibi yaşıyor. Annemizi doktora götürüp, sorunlarına çare aramak istiyoruz" diye konuştu.

Aydın, yaşadıkları yol sorununu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ilettiğini ifade ederek, "Trabzon İl Özel İdaresi'nden gelen yetkililer yol ile evimiz arasındaki patikanın ne halde olduğunu gördüler. Hazırladıkları raporda patikanın annem için tehlikeli olduğunu belirttiler. Ancak bu raporun ardından da hiçbir çalışma yapılmadı" dedi.

Rapor doğrultusunda Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan tarafından yol yapılması için Trabzon İl Özel İdaresi ile Uçarsu köyü muhtarlığına yazı gönderildiğini belirten Münir Aydın, "Yolun yapılması için muhtar ile görüştüm. Ancak kendisi de verilen ödenekle yol yapılamayacağını söyledi. Annemin hastaneye gitmesi bu yolun yapılmasına bağlı" diye konuştu.

Hazırlanan raporda, "Patika yolun arazinin yapısından ötürü çok dik ve tehlikeli olduğu görülmüştür. Münir Aydın'a ait evde 330 kilo ağırlığında hasta annesi ve gözleri görmeyen kardeşi yaşamakta olup, bunların mevcut patika yoldan ulaşım sağlamaları imkansızdır. Söz konusu eve, eğimi yüzde 18-20 civarında olmak kaydıyla 50 metre yol yapılarak araç ulaşımı sağlanabilir" görüşü yer alıyor.

TEDAVİSİ MÜMKÜM

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Önder Ersöz, obezite tedavisinde çeşitli yöntemlerin uygulandığını, Ayşe Aydın'ın herhangi bir hastaneye gitmesi halinde tedavi görebileceğini belirtti. Ersöz, "330 kilosu olan bir hasta tabi ki 80 kiloya kadar düşmez, ancak bu hastanın 30 ya da 40 kilo vermesi yaşantısında önemli değişiklikleri de beraberinde getirir. Tansiyon ve şeker gibi diğer hastalıkları açısından tedavi görmesi çok önemli" dedi.

"BEBEK BAKICISI DİYE GETİRİP, SEKS KÖLESİ YAPTILAR"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Türkmenistan'dan bebek bakıcılığı bahanesiyle Antalya'ya getirilip fuhşa zorlanan 4 kadın, polis tarafından kurtarıldı. Kadınları erkeklere pazarladığı iddia edilen 3 kişi ise gözaltına alındı.

Antalya'da Alo- 157 İnsan Ticareti Mağdurları Acil Yardım ve İhbar Hattı'nı arayan bir kişi, Türkmenistan'dan getirilen kadınların kentte fuhşa zorlandığını söyledi. İhbar üzerine harekete geçen Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, müşteri gibi davranıp kadın satıcılarıyla irtibata geçti. Polis, 100'üncü Yıl Bulvarı'ndaki buluşma yerine gelen kadınlardan birini yakaladı ve Meltem Mahallesi'nde kadınların zorla tutulduğu eve operasyon düzenledi. Operasyonda kadınları erkeklere pazarladığı iddia edilen 35 yaşındaki Adem A., 42 yaşındaki Vasıf K. ve 40 yaşındaki Fikri T. gözaltına alınırken Türkmenistan uyruklu kadınlar 19 yaşındaki Şirin D., 20 yaşındaki Cennet O., 19 yaşındaki Maya A. ve 22 yaşındaki Ligora A. kurtarıldı.

Yabancı kadınlar, doktor kontrolünün ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kadınlar, ifadelerinde bebek bakıcılığı yapmaları için getirildikleri Antalya'da fuhşa zorlandıklarını söyledi.

"YURTTAN KAÇTI TECAVÜZE UĞRADI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

İzmir Çiğli İlçesi'nde, kaldığı yetiştirme yurdundan kaçıp, yanına sığınan 16 yaşındaki E.M.'ye tecavüz etmekle suçlanan M.K. ile genç kızla zorla ilişkiye girdiği öne sürülen T.Ö. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Genç kızını hayatını alt üst eden olay geçen yıl kurban bayramında meydana geldi. Yaşadıklarını anlatan E.M., "Annem ve babam 2002 yılında boşandı. Üç kardeşiz, ablam evli. Küçük kardeşim ile birlikte yurda verildik. Geçtiğimiz kurban bayramı kaldığım yurttan kimseden izin almadan çıkıp, daha önceden tanıdığım M.K.'nin evine gittim. Yurttan kaçtığımı söyledim. O da eşi S.K.'ye "Bak kız yurttan kaçmış, kalacak yeri yok, ona sahip çıkalım' dedi.

M.K'nin evinde kalmaya başladım. İlk başlarda M.K., işe giderken benim yattığım odanın kapısını açıyor, gece ise kapatıyordu. Gündüzleri evde eşi olduğu için bir yere gitmiyordum. Eşi beni çok kıskanıyordu. M.K'nin eşi, bir gün babasının evine gitti. M.K, o gün işten erken döndü. Evin dış kapısını da kapatıp soyunmamı istedi. Ben istemediğimi söyledim. Buna rağmen yatak odasına götürüp zorla üzerimdeki kıyafetleri çıkarttı. Birlikte olduğumuzu kimseye anlatmamam için de tehdit etti. Kapının önünde T.Ö., ile konuştu. T.Ö., M.K.'ye 40 TL verdi, içeri girdi. O da benimle cinsel ilişkiye girdi. M.K. beni bir gün inşaata götürdü. Burada da bir kez daha benimle birlikte oldu. Cep telefonuyla çıplak fotoğraflarımı çekti. Eşi telefonunda bunları görünce önce M.K.'ye kızdı, ardından da fotoğrafları sildi. Benimle zorla birlikte olan iki zanlıdan da şikayetçiyim, hayatımı kararttılar. Cezalarını çeksinler" dedi.

15'ER YIL İSTENDİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı 28 yaşındaki M.K. ve 35 yaşındaki T.Ö., hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, iddianamade zanlıların genç kıza zorla sahip olduklarını da belirtti. Adli Tıp Biyoloji İhtisas Dairesi'nden gelen raporda da, genç kızdan ve zanlı M.K'dan alınan sprem örneklerinin uyduğu bildirildi.

BİRİ SUÇU KABUL ETTİ

Genç kızın kendisine iftira atağını öne sörün M.K. ifadesinde, "Kendisi hiçbir zaman benim evimde kalmadı. Evimde alıkoymadım. Bana iftira atıyor" dedi. T.Ö. ise, genç kızın M.K.'nin evinde kaldığını ve burada birlikte olduklarını söyledi. İki zanlı önüzüdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim önüne çıkacak.

"ADANA'YI SARSAN KORKUNÇ İDDİA!"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Adana'da maddi durumu kötü ailelerinden bakmak için aldıkları 9-10 yaşlarındaki kız çocuklarını erkeklere pazarladığı iddia edilen, biri karı koca, 3 kişi yakalandı.

Çukurova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine 5'i kız 7 çocuk sahibi Fahriye ve Halit Dicle çifti ile Kemal Ayta'yı takibe aldı. Şüphelilerin Adana ve Mersin'de oturan özellikle maddi durumu kötü ailelerin çocuklarını bakmak için aldığı, daha sonra yüksek fiyatlarla erkeklerle cinsel ilişkiye zorladıkları öne sürüldü. Gizlilik içinde çocukları pazarladığı iddia edilen şüphelileri 2 yıl boyunca takip eden jandarma, geçen salı günü 2000 Evler ve Akkapı Mahallesi'ndeki 3 eve operasyon yaptı.

Evlerde zorla tutulan 7 kız çocuğu kurtarıldı. Halit Dicle, Fahriye Dicle ve Kemal Ayta gözaltına alındı. Şüphelilerden Fahriye Dicle'nin, eşi Halit Dicle ile çocukların önünde devamlı ilişkiye girerek, onlardan da erkeklerle aynı şekilde ilişkiye girmelerini istedikleri, çiftin çocukları 5 kızı da aynı şekilde erkeklere pazarladığı iddia edildi. Şüphelilerin ayrıca ilişkiye girmek istemeyen çocukların çıplak fotoğraflarını çektiği, bu fotoğrafları ailelerine göstermekle tehdit ettiği öne sürüldü.

Kurtarılan 7 çocuk, ailelerine teslim edilirken, onlarca kız çocuğunu erkeklere pazarladığı iddia edilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.