BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Türbanlı kızlara çok üzülüyormuş!

Çiçeği burnunda CHP'li Oktay Ekşi Samanyolu Haber TV'de çok ilginç bir itirafta bulundu.

Abone ol

Samanyolu Haber TV'deki Öğle Arası programına katılan Basın Konseyi eski başkanı ve Hürriyet Gazetesi eski yazarı, bugün CHP'den siyasete atılan Oktay Ekşi, Şemsettin Efe'ye birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Gazeteciler.com sitesinin haberine göre, Oktay Ekşi türbanlı kızlarla ilgili ilginç bir itirafta bulundu.

Şemsettin Efe'nin "Basın konseyinden ayrılmanızı Kemal Kılıçdaroğlu mu istedi?" şeklindeki sorusuna Ekşi; "Hayır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu süreçten haberi yoktu. Ben konsey toplantısında arkadaşlarıma ayrılacağımı söyledim. Prensip olarak Orhan Birgit isminin yeni başkan olaması yönünde görüşler beyan edildi. Basın Konseyi kararlarında kimseden görüş almaz" dedi.

SİYASETE NEDEN ŞİMDİ GİRDİ?

Şemsettin Efe'nin "milletvekili olmak ister misiniz" sorusuna ise "Olmak isterim tabi" şeklinde cevap verdi.CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nu alkışlamadığını belirten Ekşi, "Deniz Baykal'ı en fazla eleştiren yazarlardan biri" olduğunu söyledi. Öğle Arası sunucusu Efe'nin "Ak Parti'ye eleştirileriniz daha çok biliniyor" şeklindeki değerlendirmesine ise geçmişte yazdığı bir yazıyla cevap verdi.

Ekşi "Atatürk Erdoğan'ın yaptığını görse gurur duyardı" diye yazmıştım" dedi. Hürriyet'ten istifasına yol açan ve büyük tepki çeken yazısının bedelini ödediğini vurgulayan Oktay Ekşi, "istifamı Aydın Doğan istemedi. İstifamı takdim eden benim" dedi. Ergenekon'un siyasi bir dava olduğunu belirten ve Erdoğan'ın şiir yüzünden aldığı cezanın haksız olduğunu söyleyen Ekşi, 367 görüşüne karşı olduğunu da belirtti.

"GÜZEL BAŞÖRTÜLÜ GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUM"

Ekşi, "Türkiye'deki kızlarımız kafasını ister öyle örtmüş ister böyle örtmüş. Kimsenin derdi olacak bir şey değil. Ben bu güzel kız kafasını niye örtmüş diye ben üzülüyorum gördüğüm zaman onları. Hepsi güzel de, çok güzellerini görünce üzülüyorum itiraf edeyim ki. Bu güzelliği saklamaya yazık değil mi diye, şahsen düşünüyorum. Bu benim kendi bakışım" dedi.

Ekşi ayrıca "başın kapalı olmasını türbanlı olsun diğer şekilde olsun kimsenin siyasi bir talebi söz konusu olmadığı sürece engellemeye hakkı olmaz. Zaten hayır diyenler de siyasi boyutu nedeniyle bu olaya hayır diyorlardı" diyerek sözlerini sürdüren CHP'li Ekşi "üniversitelerdeki başörtülü okuyan bayanların talepleri de hukuk açısından şapka çıkarılacak kadar önemli olduğunu" belirtti.