BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Boş yatak bulamayınca canından oldu

Boş yoğun bakım yatağı bulunmadığı gerekçesiyle başka bir hastaneye sevk edilen Melek, ambulansta hayatını kaybetti

Abone ol

Hastaneden 'Boş yatak yok' denilip sevk edilen 17 yaşındaki Melek, yolda hayatını kaybetti.

Edirne'de, solunum yetmezliği şikayeti üzerine ailesi tarafından Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi'ne getirilen 17 yaşındaki Melek Karataş, 'Boş yoğun bakım yatağı bulunmadığı' gerekçesiyle sevk edildiği Çorlu'ya giderken ambulansta hayatını kaybetti. Karataş'ın ailesi hastanede görevli doktorlara tepki gösterirken, hastane yönetimi konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Edirne Menzilahır Mahallesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan Melek Karataş, solunum yetmezliği şikayeti üzerine babası Nail Karataş tarafından bugün saat 09.00'da eski SSK Hastanesi olan Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi'nin Acil Servisi'ne getirildi. Kronik solunum yetmezliği rahatsızlığı bulunan Melek Karataş'a burada ailenin iddiasına göre yeterli müdahalede bulunulmadı. Öğleden sonra da Acil Servis doktoru E.C.U., 'Boş yoğun bakım yatağı bulunmaması nedeniyle' Melek'i, Özel Çorlu Reyap Hastanesi'ne sevk etti. Ancak 14 kilometrelik ambulans yolculuğun ardından Melek Karataş Havsa'da yakınlarında yolda hayatını kaybedince ambulans geri döndü.

AİLE, DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ

Melek Karataş'ın ölüm haberini alan ve gözyaşlarına boğulan yakınları Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi'ne geldi. Bunun üzerine çok sayıda polis ekibi hastanede güvenlik önlemi aldı ve tepkili kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada baygınlık geçiren Karataş'ın bir yakını sedye ile hastaneye taşındı ve tedavi altına alındı.

Kızını sabah saat 09.00'da hastaneye getirdiğini belirten baba Nail Karataş, "Yatak yok denilerek bizi Edirne'de başka bir hastane yok gibi Çorlu'ya sevk ettiler. Saatlerce ambulans bekledik. Ambulans geldi ve kızımı götürüren, yolda hayatını kaybetti. Acilde görevli doktordan şikayetçiyim" dedi. Hastene yönetimi ise, konunuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Melek Karataş'ın kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.