BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Börü cinayetinde tutuklu sayısı 26 oldu

Diyarbakır'daki 6-7 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü için açılan soruşturma sürüyor. Börü cinayetinde bir kişi daha tutuklanırken sayı 26'ya yükseldi.

Abone ol
Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan bir kişinin tutuklandığı bildirildi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamaya göre, yürütülen soruşturma kapsamında meydana gelen olaylara karıştığı iddiasıyla M.A'nın gözaltına alındığı belirtildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Gözaltına alınan M.A emniyetteki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. M.A 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanmasına karar verilmiştir. Şüpheli, D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi."
 
TUTUKLU SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de meydana gelen olaylarla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 5'i çocuk 26 kişi tutuklandı.
 
Soruşturmada 9 şüpheli serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili 9 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.