BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornova kaldırım işgalcilerine savaş açtı

Bornova Belediyesi kaldırımlardaki işgal, kayıt dışı seyyar satıcılık ve işportanın temizlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

Abone ol

Bornovalı yurttaşlar ve esnaftan gelen yoğun talep üzerine başlatılan çalışmalarda belirli bir plan ve program dahilinde kaldırım işgalleri önleniyor.

Kaldırımların yayalara ait olduğu bilinciyle yurttaşlara daha güvenli ve düzenli bir ortam sağlanıyor.

Esnaf ile el ele vererek ve Esnaf Odası'nın da talepleri doğrultusunda, kaldırımlarda ayrım gözetmeksizin her türlü işgal ve işportayı kaldıran Bornova Belediyesi ana caddelere Çamdibi ve Altındağ bölgesine öncelik vererek düzen getirdi. Yapılan denetimlerde ilk olarak kaldırımları işgal eden esnafa bu durumun kent düzeni ve can güvenliği açısından sakıncaları anlatıldı. Devam eden denetimlerde esnafın büyük bir çoğunluğunun işgallerini kaldırdığı tespit edilerek kendilerine kanun ve yönetmeliklere uydukları için teşekkür edildi. Yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Bornova esnafı; “İşgal ve işportanın temizlenmesi ile sokaklarımıza ve kaldırımlarımıza bir düzen geldi. Artık hem vatandaşlar sokakta daha rahat yürüyor, hem de haksız rekabet ortadan kalkmış oluyor” dedi.

HEDEF HERKES İÇİN YAŞANABİLİR BİR BORNOVA

“Kaldırımlar yayalara kalacak” ilkesiyle yola çıktıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; “Bornova'da şehir düzenini sağlamakta kararlıyız. Bazı esnaf kardeşlerimizin, seyyar satıcıların, işportacıların kaldırım işgalleri vardı. Bu işgaller kararlı, istikrarlı ve programlı bir şekilde sona erdiriliyor. Vatandaşlarımızdan da sürekli memnuniyet ifadesi içeren yazı ve telefonlar alıyoruz. Esasen sadece vatandaşımız değil esnaflarımız da bundan çok memnun zira daha rahat ve güvenli bir alışveriş ortamı yaratılmış oluyor. Aynı zamanda haksız rekabet de ortadan kalkmış oluyor. Yurttaşlarımız, çocukları kaldırım işgali olan yerlerde ana yollardan yürümek zorunda kalıyordu. Biz, yurttaşların sosyal yaşam alanlarında huzurunu sağlamanın yanında esnafın iş kapasitesini ve gelirini artırabilmesi için çabalarımıza kararlı bir şekilde devam ediyoruz. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan iş yerlerinin kayıt altına alınabilmesi yanında kaldırım işgalleri, seyyar ve işporta üzerinde ciddi denetim çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar süreklilik arz edecek. Hedefimiz herkes için yaşanabilir bir kenti hemşerilerimizle elbirliğiyle yaratmaktır. Yurttaşların ve esnafımızın memnuniyeti ve desteği bundan sonraki çalışmalarımız için de bize güç veriyor” diye konuştu.

Denetimler sırasında herhangi bir bölgeye ya da zümreye ayrıcalık tanınmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Sındır; “Uygulamaya ilk olarak Bornova Merkez'de başladık. Fakat denetimlerin ağırlığı diğer bölgelere kayınca burada işgaller artıp yeniden kendini göstermeye başladı. Merkezdeki çalışmalarımızı diğer bölgelerimizle eşzamanlı olarak sürdürmeye devam ediyoruz. Bornova'mızda kent düzeninin sağlanması konusunda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.