BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  SPOR

Boralın rehaveti takımı yaktı

Fenerbahçe ikinci yarıda fena değildi ama kaleci ve direkler izin vermedi. Uğur Boral'ın bir anlık hatası pahalıya patladı.

Abone ol

Futbolun adaleti yok gerçekten. Doksan dakika boyunca pozisyonları harca, kaptırdığın bir top sonucu rakibin kazandığı serbest vuruş ile mağlup ol. Oysa ikinci yarı iyi de oynuyordu sarı lacivertliler.

İlk yarı Fenerbahçe de Celta Vigo da kötüydü. Tam bir kör döğüşü şeklinde geçti. Orta alanı kalabalık tutma niyeti ve topa sahip olma düşüncesi ile Aurelio'yu sahaya sürdü Zico. Alex özellikle ilk yarıda sahada gezindi durdu.. İkinci yarıda biraz kıpırdayınca takım hareketlendi. Alex durdu mu takım da duruyor. Kaçırdığı penaltı tuzu biberi oldu.

Deniz ve Aurelio orta alanı kapatttılar ama hesap edemedikleri bir şey vardı. O da Uğur Boral'ın affedilmez hatasıydı. Kaptırdığı top savunmayı dengesiz yakaladı ve golün hazırlayıcısı oldu. İkinci yarıda başka bir Fenerbahçe izledik. Ayağa paslar yerini buldu. Daha organize bir atak girişimini izledik. Ancak bu kez de ya direklere ya da kaleciye takıldık.

Atamayana atarlar kuralı yine işledi ve serbest vuruştan golü yedik. Sol kanatta Uğur Boral Tuncay ikilisi zaman zaman iyi bindirmeler yaptı. Sağ kanat için aynı şeyler geçerli değil. Buna karşın Uğur Boral savunma yaparken zamanlama hatası yapıp adamını kaçırdı. Appiah ortanın sağında oynadı ama bu mevkide sırıttı. Önder Turacı'nın iyi niyetli atak girişimleri de etkisizdi.

Kezman Fenerbahçe'nin en kötülerindendi. Oyundan geç alınması Zico'nun hatasıydı. Yenik duruma düştükten sonra yapılan oyuncu değişiklikleri taktik açıdan doğru gibi gözüktü. Ancak Yozgatlı beklenen o sağ kanat bindirmelerini yapamadı. Tümer de kötü olunca sol kanat ta işlemedi.

Fenerbahçe umudunu son maça bıraktı. . Kadıköy'de Alman Eintracht Frankfurt'u yenmek zorunda...Çünkü dört takımın da gruptan çıkma şansı var.

Oktay Sağlam -İnternethaber