BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  GÜNCEL

Bonozedelere ödeme emri

İmarzedeye yapılacak ödeme için gereken Bakanlar Kurulu Kararı çıktı.

Abone ol

İmar Bankası'ndan bono satın almış olan yaklaşık 22 bin İmarzedeye yapılacak ödeme için gereken Bakanlar Kurulu Kararı çıktı.

Toplam 1 milyar YTL'nin üzerinde tutması beklenen ödeme için, 20 gün içinde başvurular alınacak. Ödeme 60 gün içinde yapılacak. Bonolar için 19 Ocak 2004'ten başlamak üzere Tüketici Fiyatları Endeksi'ne göre faiz işletilecek.

Bakanlar Kurulu'nun, İmar Bankası'nca Devlet İç Borçlanma Senedi satışı adı altında toplanan tutarların ödenmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; ödeme süreci şöyle işleyecek:

İmar Bankası tarafından toplanan işlem tutarları ve işleyecek faizleri, başvuran hak sahiplerine, hazırlanan taahhütname ve ibraname ödeme sırasında ödeme bankası olan Ziraat Bankası tarafından alınmak kaydıyla, TMSF aracılığıyla ödenecek. TMSF tarafından aktarılan bu tutarlara ilişkin bilgiler yazılı ve elektronik ortamda BDDK, SPK ve Hazine'ye bildirilecek.

Karar kapsamında kesinleşmiş idari yargı kararlarına dayanan her türlü ödemeler için hak sahipleri kesinleşme şerhli ilam ve belirlenen belgelerle birlikte BDDK ve SPK'ya ayrı ayrı yazılı başvuru yapacaklar. BDDK ve SPK, yazılı başvurular için TMSF'ye ortak bildirimde bulunacak. TMSF tarafından, ödeme tarihine kadar hesaplanacak faizleri ile birlikte Ziraat Bankası'na 60 gün içinde aktarılacak. Başvuru için şu belgeler istenecek:

-Vatandaşlık numarasını havi resmi kimlik belgesi veya pasaportun tamamının resmi mercilerce onaylı fotokopisi.

-Yerleşim yeri adresini gösterir resmi belge.

-SPK ve/veya BDDK tarafından istenecek her türlü iletişim bilgileri.

-SPK ve/veya BDDK tarafından gerek görülmesi halinde, başvuruda bulunan ilgililerin kesinleşmiş idari yargı kararı uyarınca alacaklı bulunan kişi olduğunu tespite yarayacak her türlü belgenin aslı veya onaylı sureti.

-Kesinleşmiş ilamın icra takibine konu edilmediğine ilişkin taahhütname.