BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  POLİTİKA

Baykalın oğlu hedefte

AK Parti Grup Başkanvekili Kapusuz, Baykal'ı ve oğlunu hedef aldı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Kapusuz, CHP’nin AK Parti iktidarını suçlayan gazete ilanlarına karşı, “Türkiye’de çocuğu için özel Bakanlar Kurulu kararı ve KHK çıkartan tek lider Baykal’dır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Başbakan’a oğluyla ilgili suçlamalar yönelten CHP lideri Deniz Baykal’ın, uzman hekim olan oğlu Ataç Baykal için yaptıklarını anlattı.

CHP’nin iddiaları için “iftira” diyen Kapusuz şöyle devam etti:

“CHP, Sayın Başbakan’ın ve bazı bakanların çocuklarının yapmış olduğu meşru ve yasal ticari faaliyetleri ‘yolsuzluk’ varmış gibi göstermeye, bu şekilde algılatmaya çaba göstermiştir. Oysa Türkiye’de çocuğu için özel Bakanlar Kurulu kararı ve Kanun Hükmünde Kararname çıkartan lider olarak siyasi tarihte yerini alan kişi, Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Sayın Baykal’dır.

“Sayın Baykal, uzman hekim olan oğluna mecburi hizmet yaptırmamak için partisinin koalisyon ortağı olduğu dönemde Bakanlar Kurulu kararı çıkarttırmış; zamanında yurtdışından dönmeyen, Hazineden fazladan maaş alan ve böylece müstafi durumuna düşen oğlu Ataç Baykal’ı yeniden memuriyete geri döndürmüştür.”