BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bombalı araca operasyon

Bir şehri havaya uçuracak mühimmat, polise ihbar edilmiş. Müthiş operasyon ise kameralara işte böyle kaydedilmiş!

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21 Aralık Pazar günü Diyarbakır-Silvan kara yolunda çamura saplanmış ve terk edilmiş halde bulunan bomba yüklü aracın geçiş güzergahında bulunan akaryakıt istasyonları ve bazı iş yerlerine ait güvenlik kameraları ile MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı

Mühimmat yüklü araç için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne pazar günü 17.30 sıralarında yapılan bir ihbarda, "Lice kırsalında askerle girdiği çatışmada yaralanan PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'da tedavisi yapıldı. Bu teröristler bugün beyaz bir minibüsle Lice'ye götürülecek." denildi. Yaklaşık bir saat sonra gelen başka bir ihbarda da benzer bilgiler verildi.

İHBARI VATANDAŞ YAPTI

İkinci ihbarda şahsın, "Dağdan daha önce yaralı bir terörist getirmişler. Bunu Diyarbakır'da tedavi ettirdiler. Tedavisi bitmiş ve akşam beyaz bir minibüsle Lice'ye götürecekler. Bütün bunları Suriçi ilçesinde bir kahvede otururken duydum. Kahvenin ismini bilmiyorum." bilgilerini vermesi üzerine Diyarbakır polisi alarma geçti.

POLİS DİDİK DİDİK ETTİ

Pazar günü saat 19.30 sıralarında Silvan yolundu bulunan Dicle Köprüsü civarındaki bir petrol istasyonunda güvenlik önlemi alındı. Muhtemel araçların kaçması ihtimaline karşı çok sayıda güvenlik görevlisi Silvan yolu çevresine yerleştirildi. Bu arada birkaç ekip ise Silvan yolunda sürekli seyir halinde bulunarak, olası operasyon için hazır bekletildi.

ARACI BIRAKIP KAÇTILAR

Bu sırada, ihbarda belirtilen araç özelliklerini taşıyan bir minibüsün güvenlik noktasını gördükten sonra kaçtığı bildirildi. Polisler aracı takibe aldı. Minibüs, yolun karşısına geçerek, 450 Evler Mahallesi tarafındaki kum ocağına giden stabilize yola girdi ve gözlerden kayboldu. Takviye güçlerle yapılan araştırmada 21 AY 728 plakalı araç çamura saplanmış halde bulundu. Çevrede yapılan aramada ise kişi ve kişilerin izine rastlanmadı.

İŞTE ARAÇTAKİ MÜHİMMAT

Araçta 57 kilogram patlayıcı madde, 1 adet RPG 7 roket atar, 50 adet roket mermisi, 44 adet roket sevk fişeği, 70 adet el bombası gövdesi, 70 adet el bombası fünye grubu, 55 adet elektrikli kapsül, 7 bin 698 adet Kaleşnikof fişeği, 2 bin 60 adet bixi fişeği, 25 kg un, 25 kg bulgur, 10 kg toz şeker, 5 kg makarna, 2 adet panço, 9 adet spor çanta, 1 adet kullanılmış vaziyette şeffaf naylon ele geçirildi.

İşte operasyon anı;