BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektör kararı YÖKü de şaşırttı!

Mahkemenin rektör atamalarında Köşk'ün bile yetkisini tırpanlayan bir karar alması, YÖK'ü bile şaşırttı.

Abone ol

Rektör atamaları konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ardından YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da ''Anayasal düzenlemeyle YÖK de aradan çekilsin" çıkışında bulundu. Özcan'a bu değerlendirmeyi yaptıran şey ise açık açık söylemese de Dokuz Eylül Üniversitesi seçimleri için verilen mahkeme kararı oldu.

YÖK'deki "Mesleki ve Teknik Yükseköğretimin Yeniden Düzenlenmesi" konusundaki toplantıda konuşan YÖK Başkanı Özcan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  Rektör atamaları konusunda Gül'e benzer bir tavır ortaya koyan Özcan, ''YÖK'ün de aradan çekilmesini isterim. Bu anayasal bir düzenleme ile sağlanabilir ancak." dedi. Cumhurbaşkanı ve YÖK Başkanı'nın aradan çekilmesiyle seçimin kim tarafından yapılacağı şeklindeki başka bir soruya karşılık da Özcan, ''Üniversiteler kendisi halledebilir yada başka bir yol bulunabilinir. Bunların hepsi Anayasa'da yeni bir düzenleme ile yapılabilir'' diyerek rektör atamaları konusundaki görüşünü dile getirdi.

ÖNCE ATAMA SONRA YORUM

İstanbul Üniversitesi'ndeki rektör adaylarının Cumhurbaşkanlığı'na bildirilmesi hakkında ise Özcan, ''İstanbul Üniversitesi'nde tercihimizi yaptık. Cumhurbaşkanlığı'na yolladık. Bu konuda bir yorum yapmak için Cumhurbaşkanı'nın kararını beklemek lazım'' diye konuştu. İstanbul Üniversitesi'ndeki rektör seçiminde en yüksek oyu olan Ali Akyüz ikinci, en yüksek ikinci oyu olan Yunus Söylet ise birinci sırada YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na bildirilmişti.

YORUM YAPMAKTAN KAÇINDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör yapılan 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün'ün atamasının mahkeme kararıyla durdurulması hakkında ise Özcan, bu konuda mahkeme kararını bekleyeceklerini söyledi.