BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.506,02
HABER /  GÜNCEL

Bombalı araç paniği

Şüpheli araç Levent'te bulundu. Polis trafiği her iki yoldan kapattı.

Abone ol

Levent sokakları büyük heyecana sahne oldu. Levent'te park halindeki şüpheli minibüs boş çıktı. Bir süredir polisin aradığı şüpheli beyaz minibüs saat 15:00 sıralarında Levent'te bulundu. Korkulan olmadı ve araçtan bomba çıkmadı.

Polis telsizlerinden “Bulunduğu takdirde çevre güvenliği alınıp bomba imha ekiplerine haber verilsin” şeklinde duyurulan araç 4. Levent Metro İstasyonu yakınındaki üst geçidin altında bulundu..

İçindeki şüpheli, polisler tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Daha sonra Büyükdere Caddesi hem gidiş hem geliş yönünde tamamen kapatıldı.   

Polis, beyaz renkli 34 ET 8322 plakalı minibüsü aramak için caddeyi çift yönlü ulaşıma kapattı; uzman ekipler ve polis köpekleri olay yerine sevk edildi.

Bomba uzmanlarının yaptığı inceleme sonunda ihbarın asılsız olduğu belirlendi. Heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden minibüsün içinde bomba değil, inşaat malzemeleri bulundu.

Araç Başbakan Erdoğan'ın kullanacağı güzargahta olduğu için polis böyle bir refleks gösterdi.

Cerrah, İMKB'de gazetecilerin soruları üzerine, bir ihbar yapıldığını ve beyaz bir minibüs plakası verildiğini belirterek, polisin minibüsü aldığını ve uzman ekiplerin inceleme yaptığını söyledi. Celalettin Cerrah, ''Boş çıktı, herhangi bir şey yok. Önemli bir konu değil. Her zaman olan ihbarlardan birisiydi'' dedi. Cerrah, bir başka soru üzerine, ihbarın, Başbakan Erdoğan güzergahtan geçmeden önce yapıldığını da ifade etti.