BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gençlere film fırsatı!

Öğrenciler kısa filmleriyle yarışacaklar. Son başvuru 28 Ocak...

Abone ol

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini” senaryo aşamasında desteklediği “Geleceğin Sineması”na başvuru tarihi olan 28 Ocak’ın yaklaştığı şu günlerde gençler, filmlerinin projelerini göndermeye başladılar.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve 4 yıldır Türkiye genelindeki Üniversitelerin katkılarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” için son başvuru tarihi 28 Ocak 2008.

SON BAŞVURU 28 OCAK

Geri sayımın başlamasıyla, okullarında ilk kısa filmlerini yapacak olan öğrenciler, ülkemizde öğrencilerin kısa filmlerini proje aşamasında destekleyen bu tek projeye yoğun bir ilgi gösteriyor.

Son başvuru tarihi olan 28 Ocak 2008 tarihine kadar, organizasyonu üstlenen Türsak Vakfı’na gönderilecek olan projeler, 11 Şubat 2008 tarihinde seçici kurul tarafından değerlendirilecek, dereceye girenler ise 18 Ocak’ta, Bergüzar Korel’in sinema öğrencilerini desteklemek amacıyla yapacağı gecenin sunumuyla gerçekleştirilecek olan Ödül Töreni’nde açıklanacak.

DENEYİMLİ JÜRİ

Devlet ve vakıf üniversitelerinin sinema - iletişim dalında 4 yıllık eğitim veren bölüm öğrencilerinin katılımına açık olan ve herhangi bir tema-tür sınırlaması olmaksızın imgesel (fiction), deneysel, belgesel ve animasyon dallarında katılabilecekleri Geleceğin Sineması 4’ün seçici kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

‘Hatırla Sevgili’ dizisinin genç oyuncusu Cansel Elçin,
sinema yazarı Çiğdem Kömürcüoğlu,
sinema oyuncusu Fadik Sevin Atasoy,
oyuncu ve yönetmen Kenan Işık,
yönetmen Ömer Faruk Sorak,
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Daire Başkanı Nejat Gökçe ve
Jürinin başkanlığını üstlenen TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil.

Konuyla ilgili detaylı bilgi www.tursak.org.tr adresinden edinilebilinir.