BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bomba yüklü araç patladı!

Irak’ın Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde eş zamanlı 2 patlama meydana geldi.

Abone ol

Patlamalarda 3 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı.

İlk patlama saat 08:22’de Tuzhurmatu ilçesinin batısında bulunan El-Askeri semtinde meydana geldi. Saldırganlar bomba yükledikleri aracı polis konrol noktasına yakın bir yerde park ettikten sonra uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda can kaybı yaşanmazken 14 kişi yaralandı çok sayıda iş yeri ve araç hasar gördü.

İkinci saldırı ilçenin merkezinde saat 09:00’da Türkmenleri hedef aldı. Pazar yerine yakın park halindeki aracın patlaması sonucu 2’si polis görevlisi olmak üzere 3 Türkmen öldü. Aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 29 kişi yaralandı. Yaralılar Tuzhurmatu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yarası ağır olan 20’den fazla kişi Kerkük Devlet Hastanesine ambulanslarla sevk edildi.

Selahattin il meclisi genel sekreteri Niyazi Mimaroğlu patlamalarla ilgili açıklama yaparak "Teröristler bugün bir defa daha Tuzhurmatu'nun merkezini hedef aldı özellikle merkezin Türkmen bölgelerine saldırdılar. Irak'ta Türkmen'lerin hedef haline gelmesi herkesce belli oldu. Kerkük başta olmak üzere bütün bölgelerimiz günlük bir şekilde saldırılara maruz kalıyor" dedi. Selahattin Polis Genel Müdürü General Kerim Hazreci, saldırıdan sonra Tuzhurmatu polis Müdürünü görevden aldığını açıkladı.