BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  DÜNYA

Avrupa Esad'a sert çıktı!

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın gitmesi ve bu ülkedeki şiddetin sona ermesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Rum Fileleftheros gazetesi, Ashton'un, Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirilen "Gymnich" olarak bilinen gayri resmi AB Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının tamamlanmasının ardından dün bir basın toplantısı düzenlediğini yazdı.

Habere göre Ashton, Suriye'ye yönelik yaptırımlar ve tırmanan insani krizden bahsederek, öncelikli gerekliliğin, göçmen akınına ilişkin büyük baskılara maruz kalan komşu ülkelerin desteklenmesi olduğunu da söyledi. Gayri resmi AB Dışişleri Bakanları toplantısının gündeminden de bahseden Ashton, Irak konusunun yanı sıra su ve eğitim konularını da ele aldıklarını belirtti.

Basın toplantısında yer alan Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli ise Güney Kıbrıs'ın, Suriye ve Lübnan'dan kaçan üçüncü ülke ve AB vatandaşlarına yönelik yardımından bahsetti. Markulli, Suriye'yi terk edecek AB veya üçüncü ülke vatandaşlarının 48 saat kadar Güney Kıbrıs'ta kalabileceklerini ardından ise ülkelerine dönebileceklerini aktardı.