BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  GÜNCEL

Bomba rapor! PYD Afrin'de Müslümanlara zulmediyor!

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kontrolü altında tuttuğu Afrin'deki Müsmümanlara yönelik zulmü istihbarat raporlarına yansıdı. İşte o şok suçlamalar: 64 camiyi zorla kapattı... Yeni Kur'an Kursu açılmasını yasakladı, açık olanları da kapattı...

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, kanton kurduğu Afrin'de inananlara zulmediyor. PYD'nin kendi dini ideolojisini dayattığı toplumun ibadetlerini engellemek için de her yola başvurduğu ortaya çıktı.

Kobani olayları sırasında Güneydoğu'da onlarca camiye saldıran PKK'lılar, Afrin'de de Afrinli Müslümanları canından bezdirdi.

İstihbarat kurumlarının hazırladığı Afrin raporunda birbirinden çarpıcı tespitler yapıldı. İşte o tespitlerden en dikkat çekenleri:

AFRİN'DEKİ 64 CAMİ ZORLA KAPATILDI

- Suriye PKK'sı PYD'nin 2012'den beri işgal altında tuttuğu Halep'e bağlı Afrin ilçesinde 64 cami örgüt zoruyla kapatıldı.

TÜRKİYE ALEYHİNE KONUŞMAYAN İMAMLARA İNFAZ

- Terör örgütü cami imamları üzerinde baskı kurarak hutbelerde Türkiye ve Suriyeli muhalifler aleyhine bültenler çıkarıyor. Karşı gelen imamlar ortadan kaldırıyor.

KURAN KURSU AÇMAK YASAK, AÇIK OLANLAR KAPATILDI

- Terör örgütü PYD, Afrin'in köylerinde Kuran kursu açılmasına izin vermediği gibi daha önce açılan Kuran kurslarını zorla kapattı. PYD'nin Kuran kurslarını engellemesinin altında, halka zorla benimsetmek istedikleri, kendi ideolojileri doğrultusunda ortaya çıkardıkları Zerdüştlük inancın beklenen etkiyi yaratmasını engelleme endişesi olduğu belirlendi.

PYD ASAYİŞ GÖREVLİLERİ, CAMİ CEMAATİNE IŞİD'Cİ VE EL KAİDECİ GİBİ MUAMELE EDİYOR

- PYD'nin sözde asayiş timleri, hiçbir grupla ya da örgütle bağlantısı bulunmayan cami cemaatine, DEAŞ ve El Kaide destekçisi muamelesi yapıyor.

YPG'li teröristler Afrin'e girdikten sonra ilk olarak camileri talan edip, ayakkabılarıyla girdikleri camilerde dinle dalga geçtikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşmışlardı.

OKULDA ZORLA KÜRTÇE EĞİTİM VE ÖCALAN PROPAGANDASI

- Afrin genelindeki okulları eline geçiren PYD, buraları kendi zihniyetinde kişiler yetiştirecek 'militan yuvası' haline getirmeye çalışıyor. Okullarda terör örgütü PKK ideolojisi doğrultusunda zorla Kürtçe eğitim verilmeye başlanırken, nüfusunun yüzde 65'i Araplardan oluşan Afrin'de ders kitaplarının Öcalan merkezli anlatımlar yeniden yazıldığı belirtildi.

Örgüt Afrinlilerin aile yapılarını parçalamak için her aileden bir kadın ya da erkeği zorla silah altına alarak ölüm tehdidiyle savaştırıyor.