BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Bolu'da gerilim! Kürt işçilerin peşine düştüler!

Mudurnu'da bir inşaatta çalışan Kürt işçilerin bayrağa hakarette bulunduğu iddiası üzerine yüzlerece kişi inşaatı basıp işçileri aradı.

Abone ol

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Taşkesti Beldesi'nde inşaatta çalışan işçilerin bayrak ile ilgili sözleri gerginliğe neden oldu. Yüzlerce kişi okulun etrafında toplanırken, işçiler okulunun çatısına sığındı.

Mudurnu'nun Taşkesti Beldesi Benzinlik Mahallesi'nde bulunan bir okulun inşaatında çalışan işçiler ile Türk Bayrağı bulunan araçlarla gezen vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Vatandaşların bayrağa saygı duyulması gerektiğini belirtilmesi üzerine işçiler iddiaya göre, 'Herkes kendi bayrağına saygı duysun' ifadesinde bulundu.

Yaşanan tartışmalar üzerine 8 işçi okula sığınırken, etrafta toplananların üzerine eline geçirdiklerini attılar. Olay duyulması üzerine yüzlerce kişi okulun etrafında toplandı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma olaylara müdahale ederken, okula giren vatandaşları dışarı çıkardı. Vatandaşlar bölücü terör örgütüne tepki gösterirken, şehit babası Ahmet Temel jandarma aracından halka seslenerek dağılmalarını istedi. Bir yüzbaşı da bölücü terör örgütü ile gereken mücadelenin verildiğini belirterek, vatandaşların sakin olmalarını istedi. Olay yerine gelen Bolu Valisi Aydın Baruş inşaat iskelesinin üzerine çıkarak kalabalık grubu sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlardan dağılmalarını isteyen Vali Baruş, "Biz devlet olarak gerekeni yapacağız ve onların cezalarını vereceğiz. Herkes kendi cezasını kendi vermeye kalkarsa biz nasıl devlet olacağız. Ortada bir oyun oynanıyor ve oyuna gelmeyin" dedi. Bu sırada kalabalıktaki bazı kişiler Vali Baruş'un konuşmasına tepki göstererek işçilerin kendilerine verilmesini istediler. Vali Baruş'un yaptığı konuşma da kalabalık grubun dağılmasına yetmedi.

İKNA ÇABALARI YETERSİZ KALDI
Bolu Valisi Aydın Baruş, şehit babası Ahmet Temel, Taşkesti Belde Belediyesi Başkanı Saim Çevik ve bir jandarma yüzbaşının öfkeli kalabalığı ikna etme çalışmaları sonuç vermedi.

OKUL İNŞAATINI YAKMAK İSTEDİLER
Tüm uyarılara rağmen okulun etrafında toplanan vatandaşlar inşaatın tüm çıkışlarını tuttu. Bazı kişiler, inşaatın dışındaki iskele demirlerinden tırmanarak içeri girerken, bazıları da tahta merdivenlerden inşaata girerek inşaatta çalışan 8 işçiye ulaşmak istedi. İşçiler 3 katlı inşaatın çatısına çıkarak saklanırken, inşaata girenler işçilerin eşyalarını pencerelerden dışarı attılar.  Polis ve jandarmalar inşaattaki vatandaşları biber gazı kullanarak engellediler.  
Öfkeli vatandaşlar dışarı çıkarılırken, bazı vatandaşlar inşaatın dörtbir yanında ateş yaktı. İnşaatın yakınındaki bir ateşin ise üzerlerine kalas ve kalıp tahtalar atarak alevleri güçlendirdi. Okul inşaatının yanmasını sağlayarak işçilerin dışarı çıkmasını amaçlayan vatandaşların alevlendirdiği ateş, Taşkesti Belde Belediyesi'ne ait tankerle su tutularak söndürüldü.

ZIRHLI ARAÇLA GÖTÜRÜLDÜLER

Olaylar yatışmayınca, Bolu ve Sakarya'dan çok sayıda jandarma ve polis bölgeye gelerek önlem aldı. Sakarya'dan gelen özel harekât polisleri de olay yerinde yerlerini aldı. Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya vatandaşları dağılmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar inşaatın etrafından uzaklaştırılmaya çalışılırken, polis ve jandarmalar barikat kurdu.  Saat 03.20 sıralarında jandarma ve polislerin arasında geçen inşaat işçileri inşaata yanaşan zırhlı araca binerken, bazı vatandaşlar da araca doğru koşarak taş attı. Bunun üzerine polis öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Zırhlı araç inşaat işçilerini aldıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaklaşık 7,5 saat süren gerginlik işçilerin inşaattan götürülmesiyle sona erdi.