BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  GÜNCEL

Cizre 16 cenazeyi toprağa verdi!

Cizre'de sokağa çıkma yasağını bitmesiyle aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 16 kişinin cenazesi binlerce insanın katılımı ile toprağa verildi.

Abone ol

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde, aralarında 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış ve çocukların da bulunduğu 16 kişinin cenazeleri, bugün toplu kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cizre’de sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerde bekletilen 16 kişinin de cenazesi vardı.

Cizre İlçesi’nde 4 Eylül günü saat 20.00’den, dün saat 07.00’ye kadar süren sokağa çıkma yasağı sırasında, hastalık ve diğer nedenlerle ölenler, sokağa çıkma yasağı olduğu için toprağa verilemedi.

Sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından dün 3 kişi toprağa verilirken, aralarında 35 günlük bebeğin de bulunduğu 16 kişi için bugün toplu büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni düzenlendi.

Otopsilerin yapıldığı Şırnak ve Cizre’deki devlet hastanelerinden toplu olarak alınan 16 cenaze sarı, kırmızı, yeşil örtüler örtülen tabutlarda bir süre ambulans ve cenaze araçlarıyla Sur Mahallesi’ndeki Nevruz Alanı’na getirildi. Konvoyun geçtiği Yafes Caddesi boyunca tabutlar omuzlarda taşındı.

ONBİNLERCE KİŞİ KATILDI

Cenaze törenine HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü ve Leyla Birlik’in de aralarında bulunduğu Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi katıldı. HDP yöneticilerinin katılanların sayısının 50 binden fazla olduğunu söylediği cenaze töreninde PKK flamaları taşındı, ’Yaşasın Cizre’nin derinişi’ sloganları ile hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

Nevruz Alanı’na araçlarla getirilen Selman Ağar (10), Sait Cağdavul (19), Osman Çağlı (18), Cemile Çağırga (13), Özgür Taşkın (20), Meryem Süne (53), Maşallah Edin (35), Zeynep Taşkın (18), Bünyamin İrci (15), Sait Nayci (17), Mehmet Erdoğan (75), Eşref Erdin (60), Şahin Açık (75), Muhammed Tahir Yaramış (35 günlük), Mehmet Emin Levent (21) ve Suphi Saral’ın (50) toplu cenaze namazı kılındı.

Cenaze töreni sırasında, öldürüldükten sonra kokmaması için derin dondurucuya konulduğu söylenen Cemile Çağırga ve hastalanarak öldüğü belirtilen 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış’ın yakınlarının feryadı yürekleri dağladı.