BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bölücü ve hilafetçilerden ortak taktik

Türkiye'yi karıştırmak isteyen bölücü PKK ve hilafet yanlıları aynı taktiği kullanıyor. Her iki kesim de sıcak alana önce çocukları ardından kadınları sürüyor...

Abone ol

Türkiye son birkaç gündür hep aynı sahneyi izliyor. Gerek "Abdullah Öcalan'a özgürlük" adı altında gerçekleştirilen Gemlik Yürüyüşü'nde, gerekse hilafet isteyen Hizbul-Tahrir örgütünün gösterilerinde kadınlar ve çocuklar grupların hep önlerinde yer aldı. Amaç polisin elinin kolunun bağlamak...

Fatih Cami Avlusu'nda geçen Cuma Hizbul-Tahrir örgütünün eylemlerinde polisin müdahale etmemesi tartışma yaratınca Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, "En önlerde kadınlar ve çocuklar vardı. Savcıyı arayıp durumu anlattık. Savcı, 'Müdahale etmeyin, bekleyin. Müdahale ederseniz infial çıkabilir' dedi. Biz de bekledik" açıklamasında bulundu. Gemlik'te yapmak istedikleri Öcalan'a destek eylemi engellen gruplar dönüşe geçince bu kez Bozüyük'te linç edilmek istendi.

Çünkü aynı gün İstanbul'da meydana gelen gösterilerde insanların kanını donduran sahneler yaşanmış, Apo posterleri açan çocuklar ve kadınlar slogan atarken, polis grubun yanında yürümüştü. Vatandaş ise tepkiliydi. Kimi penceresinden sarkmış Türk bayrağı sallıyor, kimi balkonlarından 'Kahrolsun PKK' diye bağırıyordu. Peki bu taktiğe karşı ne yapılabilir. Uzmanlara sorduk.

Kadın polis olmalı

* İstanbul eski Emniyet Müdürü Necdet Menzir: Toplumsal olaylarda kadın ve çocukların ön planda olması, erkek polislerin müdahalesini de güçleştiriyor. Bunun için kadın polis memurlarının sayısını artırmak ve toplumsal olaylarda görevlendirmek gerek. Önemli olan olayları önceden haber almak. Burada da istihbarat ön plana çıkıyor. Türkiye üzerine yine bir oyun oynanıyor. Biz bu filmleri çok izledik.

Filistin taktiği

* Olağanüstü Hal eski valisi Hayri Kozakçıoğlu: Kanunsuz gösteri ve yürüyüşlerde ön tarafa polisin müdahale etmekte çekineceği insanları koymak eski bir taktiktir ve tüm illigeal örgütler bu taktiğe başvurur. Biz Filistin taktiği deriz. Bu tip durumlarda polisin sayısal gücü fazla olmalı ve gösteri yapanları çevirmeli. Böylece hem dışa etki azalır hem olası saldırılar engellenir.

Kaynak: www.vatanim.com.tr