BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.411,14
HABER /  GÜNCEL

Yekta Güngör Özden çok dertli

Büyük ümitlerle Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'ni kuran Yekta Güngör Özden önce istifa ardından isyan etti. Özden 'sözde Atatürkçüler' dediği çevreye verdi veriştirdi...

Abone ol

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Türkiye'nin 46. siyasal partisi Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'ni nasıl kurduklarını, neden partiden ayrıldığını ve hayal kırıklıklarını anlatı. İşte Özden'in ağzından siyaset hikayesi:

Özden mahkeme başkanlığından ayrıldıktan sonra milletvekilleri, yüksek hakimler, savcılar ve yargıtay üyelerinin evine gelerek, "Atatürkçü Düşünce Derneği kötüye gidiyor. Efendim ne olur gelin" dediğini, ısrar üzerine d erneğe başkan olduğunu söyledi. Önceki genel başkanların kendisine dayanaksız eleştirilerde bulunduğunu belirten Özden şöyle konuştu:

Yanlışlık burada. anayasa Mahkemesi'nin başından bir derneğe başkanlık yapıyorum. Değeri bilinmiyor. Rasgele insanlar üye olmuş derneğe. Nutuk atarak, r esim asarak, rozet takarak Atatükçü olunmaz. Ayda bir milyon bile ödettiremedim."

PARTİ ÜZERİME KALDI

"Türkiye kötü gidiyor gelin bir pati kuralım" dyen bazı arkadaşlarının kendisine başvurduğunu belirten Özden, gerek olmadığını söylemesine rağmen, "Burada Deniz Baykal var, olmuyor" yanıtını aldığını kaydetti. Eski Anayasa ahkemesi Başkanı, "Dinletemediklerimden biisi Vural Savaş'tı, birisi Osman Özbek'ti" diye konuştu. Daha sonra ağır bir kalp krizi geçirdiğini hatırlatan Özden sonra gelişen olayları şöyle anlattı:

15 gün sonra beni ziyaret edenler oldu. Vural Savaş "Ben bu işte yokum" dedi. Aman Vural, siz yapacaktınız, bak ben size yardımcıyım. Kalp krizi geçirdim, benim kotaracağım işler değil. Oooo dedi. Ben yokum. Öyle deyince iş bana kaldı."

ZİYARETİME GELMESİNLER

Yekta Güngör Özden 14 Şubat 2004'te Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi'den istifasının ardından kimseyle görüşmediğini söyleyeek şunları anlattı: Kilisler, çekememezlikler, gösterişler, böyle özveri yok. İlkesizlik tutarsızlık, vefasızlık, sagısızlık, yalan dolan hepsi var. Bu benim işim değil. Bu nedenle pişman oldum. Hiç kimseyle görüşmüyorum. Pazar günü ziyarete geleceğiz dediler. Hayır dedim. Partideki arkadaşlarla ilke, düşün birlikteliliğiyle bir bağ kurmuştuk o bağın olmadığını görünce, o bağın koptuğu adamlarla niye konuşayım. 'Teşekkür ederim gelmeyin' dedim...

Haber: Lamia Ayhan
Kaynak: