BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bolat üretime dikkat çekti

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, piyasalardaki dalgalanmayı değerlendirdi.

Abone ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, ''Artık dalgalanmayı tartışmayı bırakıp işimize odaklanmalıyız. Ekonomiyi kilitleyecek esas unsur üretimin ve ticaretin durmasıdır'' dedi. MÜSİAD'ın bugün gerçekleştirilen Perşembe toplantısında, ekonomide ilk yarıyıldaki gelişmeler ve dalgalanmalar değerlendirildi.

Piyasalardaki dalgalanmanın daha ne kadar süreceğinin ve yılın ikinci yarısında dövizin ivmesinin hangi yönde olacağının tartışıldığı toplantıda, işadamlarına detaylı olarak risklerin ve fırsatların altı çizildi. MÜSİAD Başkanı Bolat, burada yaptığı konuşmada, bugün yaşananlar gözönüne alındığında, MÜSİAD olarak şimdiye dek vurguladıkları ekonomi politikalarında istihdam ve kalkınmaya öncelik temasının eksikliğinin artık iyice hissedilmeye başlandığına dikkat çekti.

Gelinen noktada oluşan kırılganlıkta, söz konusu eksikliğin önemli bir unsur olduğunu belirten Bolat, sorunun ancak çok yönlü ve sağlam adımlarla aşılabileceğini kaydetti. Bolat, Türkiye için önemli olanın yatırım, üretim ve ihracat olduğunu vurgulayarak, şu görüşleri aktardı: ''Artık dalgalanmayı tartışmayı bırakıp işimize odaklanmalıyız. Ekonomiyi kilitleyecek esas unsur, üretimin ve ticaretin durmasıdır. Son 15 gün içerisinde yaşananlar tamamen spekülatif. Spekülatörler, faizlerin yükselmesinin, Türkiye'nin borç sarmalına girmesinin ve yeniden stand-by anlaşmaları yapılmasının derdinde. Siyasette gerilim yaratanlar, bu gelişmelerin de bir nevi ortağı oldular. Türkiye'de siyasi istikrarın korunması çok önemli, gemide bir delik açılırsa bundan hepimiz zarar göreceğiz.''