BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Şehide hüzünlü veda

Çukurca'da şehit olan Mevlüt Tekiroğlu, memleketi Giresun'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Mevlüt Tekiroğlu'nun cenazesi, Giresun'da toprağa verildi. Şehit er Tekiroğlu için merkeze bağlı Duroğlu beldesinin Barçaçakırlı köyünde düzenlenen cenaze törenine, Vali Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Özkan, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin Akın, şehidin yakınları, askerler ile vatandaşlar katıldı.

Törende Tekiroğlu'nun annesi Halime Tekiroğlu güçlükle ayakta dururken, Tekiroğlu'nun babası İsa Tekiroğlu'nu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Özkan sakinleştirmeye çalıştı. Tören sırasında fenalaşan Tekiroğlu'nun akrabası Elif Yıldırım'a tören alanındaki sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze töreninde şehidin yakınları terör örgütü aleyhinde sloganlar atarken, İl İzci Kurulunun açtığı dev Türk Bayrağı da Mevlüt Tekiroğlu'nun ailesinin bulunduğu masanın üzerine konuldu.

ÜSTEĞMEN MERİÇ: ''VATANI BÖLMEYE GÜÇLERİ YETMEYECEK''
Jandarma Bölge Komutanlığı Personel Şube Müdürü Üsteğmen Meriç Gümüştekin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde dış mihraklarca planlanan ve oynanan oyunlar olduğunu ve bunun herkes tarafından bilindiğini söyledi. Bu oyunu planlayanların, içte ve dıştaki vatan hainlerini piyon olarak kullandığını ifade eden Gümüştekin, şöyle konuştu: ''Bu eşkıyalar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Vatanı bölmeye güçleri yetmeyecek. Şehitlerin kanlarında boğulacaklardır. Bu topraklar üzerinde sadece Türkiye Cumhuriyeti varolacak ve ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır.''

Üsteğmen Gümüştekin, Mevlüt Tekiroğlu'nun yakınlarına başsağlığı diledi. Daha sonra Tekiroğlu'nun cenazesi, Merkez Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Barçaçakırlı köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Işıklı köyü Kartepe bölgesinde operasyonlarını sürdüren Jandarma Komutanlığına bağlı sınır birliğine, terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, Jandarma Er Mevlüt Tekiroğlu şehit olmuştu.