BIST 10.445
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.413,29
HABER /  MEDYA

Böhürlere sürtük dediler

Ayşe Böhürler isyanlarda. 'Dinci' diye tarif ettiği kişilerin hakaretlerini yazdı,

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler 'yetti gari' dedi. İsyanı kendi cemaatineydi.. adlı yazısında kendi mahallesinin ahlakını sorguladı..

Farklı fikirleriyle ve çıkışlarıyla İslami kesimde dikkat çekiyor... Aynı zamanda AK Parti MKYK üyesi.. Mahallesinden kendisine yönelik suçlamaların üslubu kaçtı..

Gül'ün adaylığına karşı çıktığını zannedenlerin tepkileri inanılır gibi değil.. Bir tanesi Böhürler'e 'sürtük' ithamında bulunmuş..

Yazar bu tepkileri gördükten sonra şu soruyu kendine sormadan edemiyor:
'Velev ki çıkmış olsaydım kimbilir başıma neler gelirdi kimbilir mürtedlikle bile suçlanabilirdim'

Yazar bugünkü köşesinde tepkileri şöyle dile getiriyor:

"Allahtan inanç dünyamın şekilenmesinde insanlar değil İslami öğretiler etkili oldu!

Size oy vermek için 2000 euro harcadık” diyen Almancılar...
“Size bunun için mi oy verdim hem de sizin ikiyüzlü olduğunuzu düşünürken” diyen MHP'liler...

“Müslümanların başa geçmesini istemiyor musun”, “Bizi içimizden mi vuruyorsun”, “Başörtüsünü çıkarın, niçin kullanıyorsun” ve en acımasızı da “Sen Gül'ün niye cumhurbaşkanı olmasını istemiyorsun sürtük” diyen dinciler..."

Böhürler, dincileri de "Müslüman ahlakını benimsemeden dindarlık iddiasında olanlar" olarak tarif ediyor.

Yazarın bir diğer eleştirileri de karşı cepheye oldu. Türbanı hafife alanlar, magazinleştirenler, yeniden şekil verme hevesinde olanlara tepkili.. Böhürler'in bu konudaki ilginç tespitleri şöyle:

Sözkonusu olan bir başörtülü olunca akıl verenler bol oluyor. “Denize girme, haşema giyme... yapıyorsan da yazma... biz muhabir gönderir yazdırırız... her fikrini söyleme... başını şöyle ört... yok yok aç... ne biçim başörtülü bu... peruk taksan... eşine saygıda sevgide kusur edemeyiz ama seninle istediğimiz gibi dalga geçeriz... hadi inat ettin açmıyorsun başını bari stilini biz dizayn edelim... Sophie Loren gibi örtsen belki Köşk'te sana katlanabiliriz...”