BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Boğaziçi Üniversitesi İşbirliği ve Döngüsel Ekonomi Eğitimi başladı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında GAP Bölgesi’nde tarım ve daha birçok araştırma ve pilot uygulamalar gerçekleştirilmesine yönelik bir işbirliği protokolü imzalandı.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi
İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında, bölgesel kalkınmaya yönelik olarak, başta GAP Bölgesi’nde tarım, endüstriyel üretim, ulaşım ve kentleşmede kaynak verimliliği, sosyal projeler, çevre ve inovasyon alanları olmak üzere, iktisadi ve beşeri alanlarda kurumsal kapasite geliştirme, araştırma ve pilot uygulamalar gerçekleştirilmesine yönelik bir işbirliği protokolü imzalandı.

Bu işbirliğinin ilk kapasite geliştirme faaliyeti olarak; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından UNDP teknik işbirliği ile yürütülmekte olan “GAP Bölgesi’nde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi” kapsamında, 10-12 Aralık 2018 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Döngüsel Ekonomi Eğitimi’ gerçekleştirilecektir.

Eğitimin temel amacı; proje paydaşı olan kurumlarda yönetici ve uzman olarak görev yapmakta olan yetkililerin, döngüsel ekonomi alanındaki bilgi birikimlerinin arttırılmasıdır. Eğitimde ana başlıkları “Döngüsel İş Modelleri”,  “Döngüsel Ekonomi Bağlamı”, “İnovasyon ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş Yönetimi”, “Organik Atıkların Döngüsel Ekonomi Örneği Olarak Valorizasyonu”, “Döngüsel Tedarik Zincirleri” ve “Yenilenebilir Enerji Sistemleri” oluşturmaktadır.

Eğitime; GAP İdaresi Başkanlığı, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Harran Üniversitesi GAP-YENEV Merkezi, Adıyaman Üniversitesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve UNDP’den temsilciler katılmaktadır.